Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har testat positivt för covid-19

Hovet: ”Smittspårning är inledd”
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har testat positivt för covid-19.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har testat positivt för covid-19, uppger hovet i ett pressmeddelande.

– Kronprinsessan hade förkylningssymtom i går. Därför satte hon sig tillsammans med familjen i direkt karantän. I dag visade proverna att kronprinsessan och prins Daniel var smittade med covid-19, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Paret uppvisar lättare symtom, men mår ”efter omständigheterna väl”. Direkt efter att de insjuknade satt sig Victoria, Daniel och deras barn Estelle och Oscar i karantän i hemmet.

Smittspårning är inledd av Kungahusets livmedikus, meddelar hovet i pressmeddelandet.  

På grund av insjuknandet deltog inte paret under den minnesgudstjänst i Drottningholms slottskyrka som sändes i kväll kl. 18.45 i SVT. 

Vidare skriver hovet: ”Försvarsmaktens uppvaktning med anledning av Kronprinsessans namnsdag, som var planerad att genomföras i begränsad form fredagen den 12 mars, är inställd

Hovet: Kronprinsessparet uppvisar förkylningssymtom

Enligt Margareta Thorgren har kronprinsessparet inte träffat kungaparet i närtid. Men hovet kommer nu gå igenom vad man gjort de senaste dagarna och vilka man träffat.

– Kronprinsessparet har hållit sig väldigt mycket hemma, med tanke på sportlovet. De flesta program och arbetsuppgifter har varit helt digitala, säger hon.

– De mår under omständigheterna bra. Men det är förkylningssymtom och svagt influensaliknande symtom av den lättare sorten. 

Det är än så länge oklart när paret kan ha smittats.

Hela familjen kommer nu sitta i karantän på Haga slott.

Hovexperten: Så har corona drabbat kungligheterna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.