Kronprinsessan strålade när prinsens syster gifte sig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Poserade. Victoria och hennes prins poserade efter att Daniels syster Anna gift sig i Gävle konserthus i går. I bakgrunden syns Daniels mamma Eva Westling och med på bilden är bland andra också Daniels systerdotter Hedvig, 12, som under kronprinsessvigseln i fjol hade uppdraget att bära in Victoria och Daniels ringar i Storkyrkan i Stockholm
Foto: Suvad Mrkonjic

GÄVLE. Här skiner kronprinsessan Victoria i kapp med sin prins på hans systers bröllop. 

Anna Westling, 40, fick sin Mikael Söderström, 46, inför ett 20-tal gäster i Gävle konserthus i går. 

Efteråt åkte hela sällskapet hem till brudparet där festen fortsatte i natt. 

Prins Daniel filmade sin systers bröllop.
Foto: Foto: Suvad Mrkonjic
Anna Westling fick sin Mikael Söderström.
Foto: Foto: Suvad Mrkonjic

Brudparet hade bjudit ett 20-tal personer som kom för att bevittna deras vigsel i konserthuset i går eftermiddag. Kyrkoherde Thomas Erixon som vigde paret beskriver högtidsdagen som stämningsfull.

 - Det var en god och fin atmosfär, säger han.

 Klockan 16.00 i går inleddes ceremonin som kom att pågå under drygt en timme. Gästerna bjöds på musik- och solosångs­uppträdanden medan Anna och Mikael fick varandra.

 - Bekanta till dem sjöng och spelade, säger kyrkoherden.

 När själva bröllopsceremonin var över umgicks gästerna inne i lokalen en stund och det bjöds på små drinkar.

Minglade efter vigseln

 - Det var inga tal där inne. De skulle ju i väg på middag sedan. Det var ett litet mingel efter vigseln. Jag var själv med en stund innan jag gick, säger Thomas Erixon som också hann byta några ord med brudparet:

 - Ja, det är klart. Jag gratulerade dem förstås.

Prinsen videofilmade

 För drygt ett år sedan höll Daniel tal på sitt och Victorias bröllop och när vi frågade honom i går om han tänkte upprepa bedriften på sin systers bröllopsmiddag svarade han bara med ett leende:

 - Vi får väl se det.

 När vi frågade om han övat inför det nya talet kom ett ännu bredare leende. Efter vigseln och minglet i konserthuset kom hela sällskapet ut för att vinka av brudparet som lämnade sina gäster vid Konserthusets huvudentré i en veteranbil av modell Ford Transit från 1930.

 Victoria bar en klänning i en turkos nyans och poserade glatt tillsammans med sin prins och sina svärföräldrar, Olle och Eva Westling, inför de närvarande fotograferna. Daniel videofilmade när hans storasyster och hennes nyblivne make lämnade de andra i veteranbilen.

 Efter ceremonin for gästerna hem till brudparet där festen hölls.

POSERADE. Victoria och hennes prins poserade efter att Daniels syster Anna gift sig i Gävle konserthus i går. I bakgrunden syns Daniels mamma Eva Westling och med på bilden är bland andra också Daniels systerdotter Hedvig, 12, som under kronprinsessvigseln i fjol hade uppdraget att bära in Victoria och Daniels ringar i Storkyrkan i Stockholm.Foto: Suvad Mrkonjic

FAKTA

Victoria till minneshögtid för Utöya-offren
Efter sin svägerskas bröllop i går reser kronprinsessan i dag till Oslo för att vara med under en minneshögtid för de drabbade offren för terrorattentatet mot Norge den 22 juli. Victoria ska tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt vara representant för Sverige vid minnesstunden i domkyrkan i Oslo i dag. Men Daniel stannar i Sverige.
- Hon kan gå in i representation i stället för statschefen. Det här är ett sådant tillfälle. Det är uppgjort mellan hoven i de olika länderna vilka som ska komma, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.