Kronprinsessan gravid

Publicerad
Uppdaterad
Kronprinsessan Victoria är gravid och väntas föda i mars 2012, informerar hovet.
- Det gemensamma för hovet och kungafamiljen är att alla gläds åt beskedet, säger Bertil Ternert, informationsansvarig för hovet.
Den 14 juli 1977 föddes Victoria Ingrid Alice Désirée, som prinsessa i Sverige. Den 19 juni 2010 vigdes hon och Daniel Westling i Stockholm.
Ett par minuter innan klockan 15 onsdagen den 17 augusti kunde Expressen.se få bekräftat av hovet att kronprinsessan Victoria väntar barn.
Födelsen är beräknad att ske i mars nästa år.
"Den blivande modern mår bra", meddelar hovet.
Under onsdagen var kronprinsessan närvarande vid utdelning av priset "Årets svensk i världen" i Stockholm. Hon avslöjade då ingenting om det kommande beskedet.
I fladdrande kläder gick hon in till Grand Hôtel i Stockholm där prisutdelningen ågde rum. Ingen anade då att hon bar på Sveriges nästa tronarvinge.
- Hon var lika förtjusande som alltid, säger Karin Ehnbom-Palmqvist, generalsekreterare i föreningen Svenskar i världen, som åt lunch med Victoria.
I kronprinsessans kalender finns flera inplanerade händelser. Hon ska bland annat närvara vid det norska kronprinsparets firande av sin 10-åriga bröllopsdag den 25 augusti tillsammans med prins Daniel.
Hovet skriver att det inte förväntas några större förändringar i kronprinsessparets program.
Kronprinsessparets vänner är överlyckliga över beskedet.
– Jag är verkligen jätteglad för deras skull. Jag önskar dem all lycka och hoppas att det kommer att gå jättebra, säger Josephine Génetay, en av kronprinsessans äldsta vänner.

English version

A few minutes before 15.00 on Wednesday, Expressen.se, received confirmation that the Swedish Crown Princess Victoria is expecting a child. The Swedish Royal Court also released a press statement, saying that a child is expected to be born in march 2012.
- I am really happy for them. I wish them both happiness and that everything goes great, says Josephine Génetay, one of the Crown Princess's oldest friends.

RÄTTELSE: Bertil Ternert, informationsansvarig för hovet, stavades i en tidigare version av denna artikel felaktigt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag