Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Kronprinsessan firas stort på Victoria-dagen

Till högvaktens och honnörstyrkans marsch och arméns musikkår firar kronprinsessan Victoria, 37, sin namnsdag.

Med prinsessan Estelle vid sin sida dök kronprinsessan upp för firandet.

Prins Daniel syntes däremot inte till – för första gången sen 2009.

– Han är på annat i dag, tyvärr. Men det är bra support, eller hur, säger kronprinsessan Victoria till Expressens Johan T. Lindwall.

Brukar du fira din namnsdag?

För 36:e gången i livet firar kronprinsessan Victoria sin namnsdag i dag. Precis som förra året hålls firandet på Slottets inre borggård i Stockholm.

Punktlig som alltid dök kronprinsessan Victoria upp på borggården klockan 12 på torsdagen. Med dottern Estelles hand i sin gick de båda fram till ett litet podium. Iförda matchande lila kappor hälsades de välkomna av arméns musikkår som bland annat framförde kronprinsessans festmarsch och Abbas "Does your mother know". Avslutningsvis framförde armémusikkåren Victorias namnsdagsklassiker "En enkel tulipan", innan prinsessan hyllades med ett fyrfalligt leve.

Och var det någon som uppskattade musiken så var det prinsessan Estelle.

– Hon sa att det var väldigt fina melodier, det håller jag med om, säger kronprinsessan Victoria om sin dotters intryck.

– För mig känns det fint att ha henne här.

Prins Daniel inte på plats

Prins Daniel medverkade inte vid firandet, trots att han varit det sen 2009.

– Han är på annat i dag, tyvärr. Men det är bra support, eller hur? Jag är otroligt bortskämd här, säger kronprinsessan.

Inte heller kungaparet medverkade vid firandet. Kungen och drottningen är som bekant i Schweiz på skidresa, där Silvia skadats i en skidolycka.

Prinsessan stod helt stilla

Vid fjolårets firande följde prinsessan Estelle med, trots att bara kronprinsessan och prins Daniel stod med i det officiella programmet.

Det var Estelles första stora officiella uppdrag för kungahuset – och snacka om att hon stal showen. Prinsessan fann sig snabbt och ställde sig mellan sin mamma och pappa på ett litet podium, där hon blev stående helt stilla under hela firandet.

– Hon har inte tränat. Det var bara en massa saker att titta på som fångade hennes intresse, sa hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg då.

Men det var inte första gången kronprinsessans följe överraskade. 2009 tog hon med sig sin dåvarande fästman Daniel Westling. Det var den nuvarande prinsens andra officiella framträdande med kronprinsessan.

2013 blev det däremot inget offentligt firande av kronprinsessans namnsdag. Prinsessan Lilian gick bort bara två dagar tidigare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.