Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessan delade ut medalj

Kronprinsessan Viktoria delade under lördagen ut Riksförbundet Sveriges Lottakårers kungliga förtjänstmedalj i guld vid Svenska Lottakårens Riksstämma i Skövde.Foto: Amanda S Nyman/Magdalena Ånhammar/Lottakåren

Svenska Lottakåren firade i dag 90 års-jubileum – och kronprinsessan Victoria, som är organisationens beskyddare, fanns då på plats iklädd den klassiska Lottadräkten.

– Det är ju för att visa sympati och också belysa lottakårens viktiga insats, och respekt för arbetet som de genomför, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

Kronprinsessan Victoria delade under lördagen ut Riksförbundet Sveriges Lottakårers kungliga förtjänstmedalj i guld vid Svenska Lottakårens Riksstämma i Skövde.

Kronprinsessan Victoria kom till tillställningen iklädd lottauniform, och träffade bland andra rikslottachef Annette Rihagen på plats vid riksstämma.

Kronprinsessan deltog i firandet eftersom hon är organisationens beskyddare, och ser på bilderna som togs under besöket ut att ha trivts bra i den klassiska Lotta-uniformen.

– Vi är väldigt glada att vår beskyddare kronprinsessan Victoria kunde närvara på plats, och sedan också tog sig tid att gå runt och prata med Lottorna. Det är stort för alla som är med, säger Maria Öst, kommunikatör på Svenska Lottakåren.

"Bra och intensiv dag"

Tidigare under lördagen besökte kronprinsessan Victoria också Julas huvudlager i Skara. Besöket omfattade en rundvandring på Julas huvudkontor och centrallager, och avslutades med en trerätterslunch bestående av rökt lammfilé, gösfilé, samt varm äppelkompott.

Efter lunchen fick kronprinsessan en gåva av Karl-Johan Blank. En tavla som målats av konstnären Göran Löfwing.

– Det har varit en bra och intensiv lördag, och kronprinsessan är väldigt nöjd med sina besök, säger Margaretha Thorgren, informationschef vid kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.