Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronfågel startar halal-slakt i Kristianstad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Kronfågel kommer att börja med halal-slakt av kyckling i sin anläggning i Kristianstad vid årsskiftet, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad.

Slakten av kyckling på traditionellt muslimskt sätt skulle enligt planerna ha börjat redan den 1 juli.  Startdatumet har fått skjutas upp, eftersom Kronfågel väntar på godkännande från muslimska trossamfundet även för sin anläggning i Sörmland. Företaget vill ha båda anläggningarna godkända. I traditionell halal-slakt skärs halsen av djuren utan att dessa får bedövning. Slakten ska också övervakas av en rättroende muslim.  I Kristianstad ska slakten dock ske med bedövning. Kronfågel hoppas genom halal-slakten kunna utöka sin export.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.