Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krokodiljägaren Irwin dödad - av stingrocka

Krokodiljägaren Steve Irwin blev stucken i hjärtat av en rocka.

Krokodiljägaren Steve Irwin är död.

Den 44-årige australiern, känd för sin orädda stil, blev stucken av en stingrocka när han filmade en dokumentär i hemlandet, rapporterar lokal media.

- Om det stämmer har han haft en oerhörd otur, säger Skansenakvariets Jonas Wahlström till Expressen.se.

Steve Irwin dödades av rocka.
Foto: ZOO AUSTRALIA

Få som har sett Steve Irwins tv-program kan glömma hans överpassionerade inställning till djurriket: Allt var mer eller mindre dödligt. Själv stod Irwin ständigt mitt i händelserna och utropade förtjust hur riskabelt det han höll på med var, antingen med en orm runt halsen eller med sina kängbeklädda och bara ben i något buskage med okänt innehåll. Steve Irwin var en stor underhållare men fick mycket kritik av andra djurfilmare, man ansåg att han skrämde upp folk i stället för att nyanserat berätta hur det låg till. Vid lunchtid på måndagen dog Steve Irwin, enligt Sydney Daily Telegraph. Irwin ska ha blivit stucken av en stingrocka när han simmade i vattnet utanför Port Douglas i Great Barriet Reef i nordöstra Queensland. Sticket tog olyckligt i hjärtat, uppger tv-bolaget ABC, Australian Broadcasting Company.

"En oerhörd otur"

 Skansenakvariets Jonas Wahlström förvånas över utgången av olyckan, särskilt som lokala medier skriver att Steve Irwin blev stucken av en stingrocka. - Jag har aldrig hört talas om någon som har blivit stucken och dött av en stingrocka. En god vän till mig blev stucken i foten och det gick över på några timmar, säger Wahlström till Expressen.se. - Det finns dock en blåprickig rocka som är giftig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.