"Krogskäraren" i Gävle anhållen

Publicerad
Uppdaterad
"Krogskäraren" som knivskurit minst åtta kvinnor på nattklubbar i Gävle är gripen.
En 21-årig man är anhållen som misstänkt - men polisen är säker på att de fått tag på rätt man.
- Jag räknar med att begära honom häktad, säger kammaråklagare Micael Dahlberg till Arbetarbladet.
Knivdåden mot unga kvinnor på nattklubbarna i Gävle har spridit skräck och oro i staden. Minst åtta kvinnor har drabbats sedan i våras. Mannen har smugit upp bakom kvinnorna med en vass kniv och skurit dem djupt i låren och rumpan. Redan i onsdags beslutade kammaråklagare Micael Dahlberg att den 21-åriga mannen skulle hämtas till förhör. Då hade han lämnat Gävle och efterlystes över hela landet.

Skallade kvinna

I torsdags greps han av polis i Göteborg, men det var inte förrän i går som polisen valde att skicka ut ett pressmeddelande om gripandet. Enligt Arbetarbladet är den 21-åriga Gävlebon tidigare ostraffad. Han är på sannolika skäl misstänkt för att ha knivskurit och skallat en kvinna på nattklubben CH i Gävle. Han är också skäligen misstänkt för två knivskärningar på samma krog. Men polisen misstänker också att mannen ligger bakom de andra attackerna som inträffat under sommaren. - Det är ett stort pussel som ska läggas och mycket arbete återstår. Men vi tror att det är samma gärningsman som ligger bakom, säger Micael Dahlberg till Arbetarbladet.

Flera vittnen har hörts

21-åringen har förhörts av polisen under gårdagen, och flera vittnen har också hörts i utredningen. Den anhållne mannen nekar till brott. Kammaråklagare Dahlberg kommer att begära mannen häktad i dag. - Om inget oväntat händer räknar jag med att begära honom häktad. Det handlar ju om allvarliga brottsmisstankar, säger Micael Dahlberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag