Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krogkedjan O’Learys köper konkurrenten Harrys

O'Learys vd Kenneth Lorentzen om förvärvet: ”Vill skapa den största "eatertainment"-koncernen i Europa”.
O’Learys köper 94 % av aktierna i Harrys Pubar AB.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
O’Learys vd Kenneth Lorentzen hoppas på ett uppsving för ”eatertainment” efter pandemin.
Foto: Pressbild

Bar- och restaurangkedjan O’Learys har köpt den krisande konkurrenten Harrys.

Målet är att den nya koncernen ska bli störst i sitt slag i Europa.

– Harrys har en stark ställning i Sverige och ett attraktivt koncept, säger O’Learys vd Kenneth Lorentzen i ett pressmeddelande.

Coronapandemin har varit tuff för Harrys, som redan 22 april förra året fick begära om en rekonstruktion. Enligt borgenärsförteckningen hade företaget då en skuld på drygt 22,7 miljoner kronor – men den summan skrevs sedan ner till 13,6 miljoner.

O’Learys, som grundades i Göteborg på 80-talet, har nu köpt 94 procent av aktierna i Harrys och affären väntas bli klar någon gång under årets andra kvartal. Även Harrys har rötterna i Västsverige där man öppnade sitt första brasseri i Falkenberg. 

– Överenskommelsen med O’Learys innebär en enorm potential för Harrys krögare och alla våra gäster runtom i landet, som nu verkligen kan se framtiden an med tillförsikt, säger Harrys nuvarande storägare Christoffer Lundström i pressmeddelandet.

Ska bli branschledande

Både Harrys och  O’Learys verkar inom den så kallade ”eatertainment”-branschen, där mat och dryck kombineras med underhållning, som sociala spel och idrottsevenemang.

Förhoppningen är att den nya koncernen ska bli branschledande i Europa med över 300 restauranger – och att konceptet ska locka till sig fler besökare efter coronapandemin.

– Det finns en enorm potential inom ”eatertainment” och alla tecken tyder på att branschen kommer att växa rejält i framtiden. I spår av digitaliseringen och ett utökat hemmajobb ser vi att behovet av att umgås fysiskt tillsammans med vänner, familj och kolleger ökar, säger Kenneth Lorentzen i pressmeddelandet.

Bostadspriserna fortsätter uppåt, Astra Zeneca pausar coronastudie på barn och Jeff Bezos stöttar Bidenadministrationens förslag om höjd företagsskatt. Här är en snabbkoll på de senaste ekonominyheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.