Krock när bil vägrade stanna vid kontroll

Publicerad

Bilen vägrade stanna vid polisens kontroll. Det slutade med en krock in i en lyktstolpe och en flykt till fots.

Enligt uppgifter deltar polishelikopter i sökandet efter personerna.

– Vi har kontrollerat två personer, men jag tror inte det blir något frihetsberövande, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

En bil krockade in i en lyktstolpe vid Ängskolan i Sundbyberg under lördagskvällen. Från platsen flydde flera personer till fots, varav två kunnat stoppas av polis.

– Det är några som inte har velat stanna efter att vi ville kontrollera fordonet, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Vad var orsaken till er kontroll?

– Det vet jag inte. Vi kan kontrollera vilka fordon vi vill.

De två personerna som stoppades ska ha kontrollerats av polis, men inte gripits. Eventuell brottsrubricering är ännu oklar.

Trots de till synes relativt odramatiska förhållandena ska polishelikopter ha varit inblandad och under en längre tid setts cirkulera över platsen, enligt uppgifter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag