Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krock mellan två bussar och en lastbil

Ingen ska ha skadats allvarligt, enligt räddningstjänsten.

En lastbil och två bussar är inblandade i en seriekrock på väg 222 mellan Nacka och Stockholm.

Händelsen har ”stor påverkan” på trafiken.

– Det är jätteköer, säger Daniel Kaissidis, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Strax efter klockan åtta kom larm om en seriekrock på väg 222 vid Trafikplats Skvaltan.

Det handlar om en lastbil med släp som tappade släpet i diket. Sedan har en buss krockat med lastbilen, och en buss har krockat med den bussen.

Det fanns inga passagerare i bussarna, enligt räddningstjänsten. Ingen ska ha skadats allvarligt, enligt räddningstjänsten.

– Den ena busschauffören klippte vi loss, vi fick hjälpa honom. Det är inga större skador på den chauffören. Just nu är det bara trafikstörningar, för vi har väldigt mycket fordon på plats. Både ambulanser och räddningstjänst, säger Daniel Kaissidis, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Just nu är det begränsad framkomlighet i riktning mot Värmdö eftersom bara ett körfält är öppet. Avfarten mot Saltsjöbaden är stängd, enligt Trafikverket.

Det är ”jätteköer” på platsen, enligt räddningstjänsten. Prognosen är att det ska lätta vid 9.30. Men det beror på hur komplicerad bärgningen av bussarna och lastbilen blir.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.