Krock mellan två bilar – ambulans på plats

Publicerad

En trafikolycka med två bilar inblandade har inträffat på Söderleden i Norrköping. 

Ambulanspersonal kontrollerar eventuellt skadade personer på platsen. 

– Vi har precis skickat dit en patrull, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Ungefär samtidigt har räddningstjänsten beordrats till Mjölby, där det skett en singelolycka.

Klockan 10.52 inkom larmet till polis och räddningstjänst om en trafikolycka på Söderleden – den yttre ringleden i Norrköping – vid påfart Vilbergen. 

– Det har inträffat en kökrock, så det har väl skett något missförstånd i samband med att de skulle ut på Söderleden, säger Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten i Östra Götaland. Nu har vi stängt av vägen under tiden som ambulanssjukvårdarna kontrollerar eventuella skadade. 

Är det skadade personer?

– Det är oklart och måste kontrolleras. Dessutom måste det göras i säkert läge. Därför har vi stängt av Söderleden helt och hållet i riktning mot E4 som går mot Linköping och Stockholm. 

Efter olyckan har det bildats köer på platsen. 

Två bilar inblandade i olyckan

Hur många bilar är inblandade i själva krocken?

– Två personbilar ska vara inblandade. I dessa  har det suttit sammanlagt fem personer, säger Mikael Kalered. 

Samtidigt som räddningstjänsten finns på plats vid olyckan i Norrköping ska en personbil ha voltat i Mjölby, också det i Östergötland, rapporterar Corren. Olyckan ska ha skett mellan trafikplats Mjölby Öst och trafikplats Mantorp i norrgående riktning mot Nyköping vid Svartån. Enligt de initiala uppgifterna ska det handla om en singelolycka. En personbil har voltat och har hamnat på taket. 

– Det var en bil som kört i diket och sedan landat på taket, säger Magnus Andersson vid räddningstjänsten i Mjölby till tidningen.

Föraren kördes med ambulans till sjukhus.

– Jag vet inte exakta skadeläget, men föraren var i alla fall talbar, säger Magnus Andersson.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag