Kritiska skyltar från protestmarschen

Flera skyltar uppmärksammas i sociala medier.
Demonstrationen började redan tidigt på lördagsmorgonen.
"Grandma" är en av hundratusentals upprörda.
Protester i Berlin.
Foto: Michael Sohn / AP TT NYHETSBYRÅN
Protester i Stockholm.
Foto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Stockholm.
Foto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Los Angeles.
Foto: Mike Nelson / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Los Angeles.
Foto: Carolyn Cole / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
London.
Foto: Guy Bell/Rex/Shutterstock / GUY BELL/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Paris.
Foto: Nigel Dickinson / POLARIS POLARIS IMAGES
1 / 14

I Washington DC har över en halv miljon kvinnor samlats för att marschera för kvinnors rättigheter och protestera mot Donald Trump.

Flera har tagit med sig skyltar vars budskap nu uppmärksammas på sociala medier.

I USA och över hela världen samlades över en miljon människor för att demonstrera. 

Hundratusentals världen över deltar i Women's march och bara i Washington protesterar över en halv miljon mot Donald Trump. Bland dem många amerikanska skådespelare och musiker. Enligt Washington Post samlades över en miljon människor – från London till Los Angeles, Paris till Miami och från Stockholm till Melbourne i Australien. 

Tillsammans marscherar de på gatorna för kvinnors rättigheter – och mot Donald Trumps kvinnofientliga uttalanden.

– Det är viktigt att låta folk veta att vi inte bara kommer låta de här fyra åren passera, säger demonstranten Katy Walker.

Demonstrationen började redan tidigt på lördagsmorgonen och många som deltar har setts med skyltar och plakat med olika budskap.

Bilder på plakaten sprids nu snabbt i sociala medier under hashtaggen #WomensMarch – och gamla protestbilder blandas med nytagna.

"Jag är bara fyra år gammal, och jag vet att alla är jämlika", står det på en skylt som lyfts upp av en flicka.


WASHINGTON DC: Tusentals kvinnor samlades i USA:s huvudstad för att visa sitt missnöje med den nya presidenten Donald Trump och hans politik och tidigare uttalanden. Här tågar de genom Independence Avenue.
Foto: Sait Serkan Gurbuz / AP TT NYHETSBYRÅN
NEW YORK: Över 600 demonstrationståg hålls i dag runt om i världen för kvinnors rättigheter – och mot Donald Trumps kvinnofientliga uttalanden. Här har ett stort antal människor samlats i New York City för att visa sitt missnöje.
Foto: Mary Altaffer / AP TT NYHETSBYRÅN
LONDON: En gigantisk demonstration hölls även i London. Här står demonstranterna på Trafalgar Square med National Gallery i bakgrunden. Enligt Daily Mail ska cirka 100 000 kvinnor marscher i Storbritannien i dag.
Foto: Tim Ireland / AP TT NYHETSBYRÅN
TORONTO: Även i grannlandet Kanada samlades många för att visa sitt stöd – här i Toronto. Enligt de bakom Women's march ska det ha varit ett 30-tal demonstrationer runt om i landet, bland annat i Ottawa, Montreal och Vancouver också.
Foto: Frank Gunn / AP TT NYHETSBYRÅN
STOCKHOLM: 160 städer i Europa ska under dagen ha haft demonstrationer – en av dessa hölls i Stockholm. Här har folk samlats på Norrmalmstorg.
Foto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅN
BARCELONA: Även i Barcelona, Spanien, tågade människor för kvinnors rättigheter och för att visa sitt missnöje med Donald Trump.
Foto: Manu Fernandez / AP TT NYHETSBYRÅN
ANTARKTIS: Twitter-kontot @Breaking911 publicerade under kvällen en bild på en demonstration som hölls på en båt – i Antarktis!
Foto: Twitter-faksimil
PHILADELPHIA: Tusentals demonstranter samlades i Philadelphia för att delta i Womens's March. Här fyller folkmassorna Benjamin Franklin Parkway.
Foto: Jacqueline Larma / AP TT NYHETSBYRÅN
CHICAGO: På CNN:s flygbilder över Chicago syns en gigantisk folkmassa samlad för att demonstrera mot den nya presidenten Donald Trump.
Foto: CNN
1 / 9

LÄS OCKSÅ: Halv miljon i marsch – protesterar mot Trump


En skylt som fått stor spridning under demonstrationen hålls upp av en äldre kvinna: "Jag fattar inte att jag fortfarande måste protestera mot den här jävla skiten", går det att läsa på bilden som är flera månader gammal.

"Mina armar är trötta efter att ha hållit upp den här skylten sedan 60-talet", står det på en annan skylt i samma tema.

Många budskap om kvinnors kraft

Budskapen på skyltarna i protestmarschen varierar från enstaka ord och symboler till längre texter.

"En gång sa min coach att jag springer som en tjej. Jag svarade att han också kunde göra det, om han bara kunde springa lite snabbare", står det på skylten som en flicka visar upp.


LÄS OCKSÅ: Kändisarna som demonstrerar mot Trump


"Girlpower", står det på en hemmapysslad skylt som en annan flicka håller framför sig. En annan flicka håller upp sin handskrivna skylt där det står "I can be president".

En annan populär skylt, som bärs av många, är en bild där karaktären prinsessan Leia från "Star Wars" syns, med texten:

"A woman's place is in the resistance".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.