Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiska forskarna: Det driver oss

De är några av landets främsta forskare, enligt den rankning som docent Ulf Sandström gjort för Expressens räkning.

Här berättar ”Vetenskapsforum Covid-19”-professorerna Emil J. Bergholtz, Gunnar Steineck och Jan Lötvall och oberoende forskaren och professorn Johan Frostegård vad som driver dem – och varför de tror att experterna kommer till så olika slutsatser i pandemifrågan.

– Jag tror att lokalt grupptänkande kontra ett internationellt förankrat perspektiv är avgörande, säger Emil J. Bergholtz, professor i teoretisk fysik vid Stockholms universitet och rankad som topp en procent av landets forskare. 

Expressen Premium

Erbjudande till dig: Läs Expressen Premium gratis till midsommar

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis t.o.m 25 juni 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 79 kr/mån. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller endast fram till midnatt 16/5.

Gäller endast nya prenumeranter.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM – GRATIS TILL 25 JUNI” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Peter Madsens fru kritisk mot nya kärleksförbudet

Jenny Curpen om politikernas förslag: ”Min man är offer”

Polisen misstänker: Gäng utnyttjade äldre kvinna efter tragedi

KRIMRUMMET: Kim Malmgren tar med dig in i de största aktuella fallen

”Trafikmagasinet”-profilens nya liv i Florida med frun

Försvann efter striden med SVT • Det gör han i dag • Vägrar vilsam pensionärstillvaro