Kritiska forskarna: Det driver oss

Premium: De är några av landets främsta forskare, enligt den rankning som docent Ulf Sandström gjort för Expressens räkning.

Här berättar ”Vetenskapsforum Covid-19”-professorerna Emil J. Bergholtz, Gunnar Steineck och Jan Lötvall och oberoende forskaren och professorn Johan Frostegård vad som driver dem – och varför de tror att experterna kommer till så olika slutsatser i pandemifrågan.

– Jag tror att lokalt grupptänkande kontra ett internationellt förankrat perspektiv är avgörande, säger Emil J. Bergholtz, professor i teoretisk fysik vid Stockholms universitet och rankad som topp en procent av landets forskare. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Maud Olofssons råd efter C-beskedet: ”Tagga ner”

Premium: Förra C-ledaren uppmanar alla partiledare • Sörjer alliansens död

Efter kritiken: ”Som att tillrättavisa ett barn”

Premium: Robert Aschberg om uppläxningen av KD-ledaren • “Bjäbba inte”

Statsministern ska bo i hemlig 59-miljonersvilla

Premium: Statens jätteköp för 59 miljoner – behövde specialtillstånd, avslöjar Kvartal