Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken: Partiledningen vill begrava utredning om röstköp i Muf

24-årige Thor är uppväxt på en gård i den småländska skogen.
Muf-ordföranden Douglas Thor har sagt att han uttryckte sig olämpligt i chatten.
Foto: CAISA RASMUSSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ulf Kristersson (M).
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND FREDERIK WENNERLUND

Moderaternas egen utredning av misstänkta röstköp i partiets ungdomsförbund är inte klar – trots att snart tre månader har gått. 

Nu anklagas partiledningen för att försöka begrava den, rapporterar TV4 Nyheterna.

”Min gissning är att partiledningen hoppas att allmänheten ska glömma, och att de sedan kan döda utredningen genom att släppa den en fredageftermiddag mitt i sommaren”, skriver en källa inom Muf till kanalen.

Det var i mars som TV4 Nyheterna avslöjade att Moderata ungdomsförbundets ordföranden Douglas Thor försökt få bort en lokal ordförande för Muf i Jämtland, genom att erbjuda sig att betala medlemsavgifter och flytta medlemmar inför omröstningen.

Expressen har tidigare rapporterat hur agerandet rönt hård intern kritik, inte bara i Muf utan även i moderpartiet som tillsatte en utredning.

Andra liknande utredningar har tagit mellan två och åtta veckor att genomgöra, men trots att tre månader snart har passerat är utredningen inte klar, rapporterar TV4 Nyheterna.

– Det finns inget datum. Den är klar när den är klar, säger Mikael Larsson som är en av de två internutredarna till kanalen. 

”Medveten förhalning”

Flera personer inom Muf säger till TV4 Nyheterna att deras bild är att moderpartiet försöker begrava utredningen:

När vi nu är på väg mot tre månader framstår det som medveten förhalning”.

Samtidigt uppger källor inom M för TV4 att partiet inte vet hur utredningen ska hanteras – eftersom Thor varit tydlig med att han inte tänker lämna sin post. Den måste landa i kritik, men om slutsatsen inte får några följder kommer partiet framstå som handlingsförlamat, säger en källa till kanalen:

– Det är därför många bara vill att utredningen ska försvinna.

 SE OCKSÅ: Mikael Ribbenvik om Söders tweet: ”Trams” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.