Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot SVT – från fackförbundet

I en text på Expressen Kultur skriver Daniel Sjölin om hur han pressades av SVT när han ville vara föräldraledig. Foto: OLLE SPORRONG
Lina Thomsgård berättade om sina erfarenheter i en intervju i podcasten ”Värvet”. Foto: TT NYHETSBYRÅN / Claudio Bresciani/TT
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Lina Thomsgård och Daniel Sjölin har vittnat om hur de av SVT tvingats välja: sitt jobb eller sin föräldraledighet. 

I en text på Expressen Kultur har Daniel Sjölin krävt ett stopp på ”SVT:s rovdrift på utsatta frilansare” – och kanalen får nu hård kritik från sitt fackförbund. 

– Vi kan absolut bli bättre på att förklara förväntningarna och förutsättningarna som följer med de olika anställningsformerna, säger SVT:s HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala. 

Efter fyra säsonger som programledare för kulturmagasinet ”Kobra” slutade Lina Thomsgård på SVT 2017. 

Avslutet blev abrupt – och i en intervju med Kristoffer Triumf i podcasten ”Värvet” berättade hon varför.

– Man ska inte behöva välja mellan att vara med sitt barn och ha kvar sitt jobb, sade hon. 

Programledaren hade fortsatt att arbeta under den tuffa graviditeten, men bestämde sig för att ta några månaders föräldraledighet efter födseln. Då ställdes hon inför det oväntade kravet från SVT. 

”Skrämseltaktiken är urgammal på SVT”

I en text på Expressen Kultur skriver Daniel Sjölin, redaktör och skribent på Expressens kultursida, om sina erfarenheter av samma metod på SVT. 

Skrämseltaktiken är urgammal på SVT och bottnar i deras ingrodda organisationsnarcissism: en blind gränslöshet i beteendet mot gästarbetare”, skriver han. 

Daniel Sjölin ledde litteraturprogrammet ”Babel” mellan 2005 och 2012. Han skriver i artikeln om hur han hoppades att hans ”obrottsliga lojalitet” med redaktionen och SVT en dag skulle löna sig. 

Jag får aldrig tillbaka den tid med mina två första barn som jag sumpade i stället för att ta det längre sammanhängande ensamansvaret för dem under de första så viktiga anknytningsåren”, skriver han. 

Kritiken mot SVT – från fackförbundet 

När Daniel Sjölin skulle bli pappa för tredje gången meddelade han SVT att han skulle sluta. På sin sista arbetsdag blev han erbjuden fast anställning. 

Märkligt. Med det var nog inte organisationsnarcissism. Bara vanlig hederlig sadism”, avslutar Daniel Sjölin sin artikel. 

Hanna Nyberg, ordförande för Journalistklubben på SVT, skriver till Expressen att hon känner igen sig i bilden av otrygga villkor med hänvisning till att ett program är ett projekt. 

Vi i klubben har faktiskt börjat prata om att det råder anställningsfobi tyvärr. Det är dags för SVT att se vad denna hållning leder till. Det leder till långa perioder av osäkerhet”, skriver hon i ett sms. 

Hanna Nyberg menar att det finns medlemmar inom fackförbundet som i åtta år har arbetat via bemanningsföretag och egna firmor med ett och samma program. 

Att man inte vågar eller vill ta föräldraledigt är en sorglig utveckling för samhället”, skriver hon och fortsätter:

Jag vill också peka särskilt på att det står i diskrimineringslagen att arbetsgivare är skyldiga att arbeta aktivt för att medarbetare ska kunna kombinera arbetsliv och föräldraliv. Med dessa exempel är det svårt att se att SVT lever upp till detta på ett tillräckligt sätt”. 

SVT svarar på kritiken: ”Tar till mig”

Sabina Rasiwala, SVT:s HR- och kommunikationsdirektör, håller inte med Hanna Nyberg om att de inte lever upp till diskrimineringslagen. 

– Vi anser absolut att vi lever upp till diskrimineringslagen på ett tillräckligt sätt, säger hon och fortsätter. 

– Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska kunna kombinera arbetsliv och föräldraliv. Vi tar den uppgiften på största allvar. Det gäller även när medarbetare är hos oss på tidsbegränsade anställningar, men inte efter att deras anställning upphört. Är medarbetaren anställd via ett bemanningsföretag så har det företaget motsvarande ansvar för medarbetaren.

HR-chefen ser positivt på att SVT diskuteras – men att Daniel Sjölins text var ”yvig”. 

– Vi har över 2 000 tillsvidareanställda och utöver det har vi olika tidsbegränsade anställningsformer och frilansuppdrag. Detta eftersom vi konstant utvecklar programutbudet och det finns en kortsiktighet som vi måste förhålla oss till som drivs av publikens behov. Alla våra anställningsformer är reglerade i enlighet med svensk lag och kollektivavtal som tecknas med företrädare för våra anställda, säger hon och fortsätter:

– Vi ser det som att vi bidrar till en rörlig arbetsmarknad och samtidigt skapar en intern flexibilitet. Vi ser detta hända i hela samhället, att det utvecklas till ökad rörlighet med snabbare och kortare cykler.

Sabina Rasiwala är HR-chef och kommunikationsdirektör på SVT. Foto: SVT

”Kan bli bättre på att förklara”

Sabina Rasiwala kan inte kommentera enskilda händelser men återkommer till kortsiktigheten när det gäller frilansares villkor. 

– Vi kan inte garantera ett nytt kontrakt när någon som haft ett frilanskontrakt vill börja arbeta igen efter att ha varit hemma med barnen. Det kanske är problematiskt men det handlar om vår kortsiktighet då vi lägger programutbud med 18 månaders framförhållning. 

Hon medger dock att SVT kan vara tydligare med villkoren för sina anställda. 

– Vi kan absolut bli bättre på att förklara de förväntningar och förutsättningar som följer med de olika anställningsformerna. Det tar jag till mig. 

Expressen har varit i kontakt med Lina Thomsgård som hänvisar till intervjun i ”Värvet”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.