Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritik mot Romson efter tweet om Paris

Vice statsminister får hård kritik för en tweet strax efter dåden i Paris.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Foto: Antoine Antoniol

I ett uttalande om attackerna i Paris skev Åsa Romson under fredagskvällen att dessa kunde komma att påverka att klimatmöte som ska äga rum i staden i december.

Nu möts uttalandet av stark kritik.

Under fredagens blodiga attacker i Paris har många uttryckt sin sorg och oro över det som händer. Vice statsminister Åsa Romson skrev på Twitter om händelsen i Paris.


https://twitter.com/asaromson/status/665300318670974976

Efter den Tweeten skrev hon att händelserna kan komma att påverka det planerade klimatmötet som ska hållas i Paris i december.

"Det mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat delta."

Hennes uttalande möttes snabbt av kritik. Många upprördes och menade att Romson fokuserade på fel sak.

"Grattis, kvällens mest osmakliga tweet!" skriver en person, "Du måste be om ursäkt" och "Herregud, Åsa Romson, har ditt konto blivit hackat?" skriver andra.

Flera personer har i sociala medier har även uttryckt att det nu är dags för Åsa Romson att avgå.

Åsa Romson raderade snabbt sin tweet med det ifrågasatta uttalandet. När Expressen försöker nå henne för kommentar låter hennes pressekreterare hälsa att det inte är aktuellt, men att tweeten är borttagen och har skrivits om.

Hennes nya uttalande lyder:


https://twitter.com/asaromson/status/665307566629457920

Trots att det kritiserade uttalandet snabbt raderades hann många ta en skärmdump av den. Den sprids nu i rasande fart i sociala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.