Knutbyförsamlingens hemligaste dokument avslöjar hur Åsa Waldau Kristi brud drömmer om sex med Jesus.
Knutbyförsamlingens hemligaste dokument avslöjar hur Åsa Waldau Kristi brud drömmer om sex med Jesus.

Kristi bruds egna ord om sitt sex med Jesus

Publicerad
Uppdaterad
Knutbyförsamlingens hemligaste dokument avslöjar hur Åsa Waldau - Kristi brud - fått medlemmarna att lyda henne blint.
I centrum står detaljerade beskrivningar om hur Åsa Waldau har sex med Jesus:
- Jag vill smeka dig ömt inifrån och ut som bara jag kan, säger Jesus till Åsa Waldau.
På 14 tättskrivna dokument, gömda i datorer som bara de innersta i Knutbykretsen har tillgång till, finns Kristi bruds profetia. Det är läkaren och psykoterapeuten Rigmor Robèrt som i en debattartikel i Dagens Medicin, Sveriges ledande tidning om sjukvården, avslöjar sektens allra hemligaste - och viktigaste dokument.

Skriven av Waldau

Profetian är nedskriven av Åsa Waldau själv. Det är 23 daganteckningar daterade den 25 mars till 19 april 2000. Då upplevde Waldau att hon stod i direktkontakt med Jesus. "Jag är Konungarnas konung och du är himmelens drottning", säger Jesus till henne enligt profetian. Men mest utrymme får Waldaus sexuella fantasier om sig själv och Jesus, det är detaljerade beskrivningar om hur de älskar med varandra.

Rena idoldyrkan

Bland annat ska Jesus sagt till Åsa Waldau: "Jag längtar efter att få röra vid dig, och tillfredsställa din lust, det är min tillfredsställelse att se dig njuta. Jag vill älska med dig och ge dig all den kärlek du är värd." Jesus fortsätter: "Jag njuter när jag ser på dig, allt hos dig ger mig lust och njutning. Det är i sanning en härlighetsutgjutelse." "Din kropp är så skön, jag älskar när du rör dig inför mig." - När det här skrevs kände sig Åsa övergiven. Det är inte ovanligt med drömmerier av det här slaget. Att det är Jesus som blir hennes älskare är den ultimata revanschen på de jordiska männen, samtidigt som hon har en idoldyrkan gentemot Jesus, säger Rigmor Robèrt.

Planerade bröllop

Näst efter Åsa Waldau stod Helge Fossmo, pastorn som var Åsas högra hand och som hade stort inflytande över församlingen. Tillsammans planerade de det bröllop som skulle stå mellan Åsa Waldau och Jesus, och där församlingen skulle vara gäster. I profetian säger Jesus till Waldau (som kallas Tirsa i profetian): "Du och jag, Tirsa! Jag älskar dig, min brud, min hustru, min förbundne."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag