Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Kristi brud skulle dö"

En dödsdom har utfärdats mot Åsa Waldau - Kristi brud.

Därför skrev hon det hemliga dokumentet "Tirsaprofetian".

- Åsa blev stressad, skräckslagen och besviken. Hon kände sig övergiven när hon fick veta att hon skulle dö, hävdar läkaren och psykoterapeuten Rigmor Robèrt för Expressen.

Enligt Expressens källor gäller dödsdomen fortfarande. - Församlingsmedlemmarna i Knutby är övertygade om att Åsa Waldaus dagar är räknade. Hon ska hem till Gud, menar en uppgiftslämnare. Det var enligt uppgift Åsa Waldaus egen make Patrik Waldau som lämnade "dödsbeskedet" i mars 2000. Därför började hon veckan därpå desperat skriva det extremt hemliga dokumentet "Tirsaprofetian" som Expressen berättade om i går och som avslöjades i en debattartikel i Dagens Medicin.

Bli ett med Jesus

 I och med profetian blev hon nämligen ett med Gud och en del av Jesus.  Vilket kunde ha tolkats som att hon inte behövde dö för att förenas med honom. Men det stoppade inte församlingens böner om Åsa Waldaus död. - Nej, det är en egenhet i Knutby. Där behöver det inte hålla ihop teologiskt, säger Rigmor Robèrt. Samtidigt säger förre Knutbyledaren Helge Fossmo från sin cell på Kumlafängelset: - Åsa förstod att hon var Jesus brud långt innan det blev så att hon skulle dö för oss andra.

Till paradiset

 Enligt Rigmor Robèrt var det ett "tilltal" från Gud som gick ut på att Åsa Waldau snart skulle dö - och det var välkommet i församlingen.  Om hon dog behövde ju inte resten av världen gå under, vilket tidigare förutspåtts, och hon skulle nå paradiset. När Åsa Waldau fick dödsdomen blev hon både skräckslagen och stressad. - De som anammade budskapet om att det var så härligt att dö kände ingen medkänsla med Åsa.

Guds vilja

 Församlingens äldstebröder, tärnor och pastorer - med Helge Fossmo i spetsen - enades direkt om att detta var Guds vilja och har sedan våren 2000 samlats i grupper för att be om Åsa Waldaus snara hädanfärd, enligt Robèrt. Uppfattningen är att Åsa Waldau i döden ska förenas med "sin man", Jesus i himlen. Och det är ju inget att uppröras över - tvärtom, ansåg församlingsledningen. - Jag minns när Patrik fick tilltalet. Vi diskuterade det flera gånger, berättar Helge Fossmo för Expressen.

Störd personlighet

 Det fanns enligt Rigmor Robèrt även andra skäl till att Åsa Waldau började författa det hemliga dokumentet: den framgångsteologiska läran om pånyttfödelse. - Åsa gick över till en ny nivå och bytte dimension på något sätt, nästan som i ett tv-spel. Hon hamnade i en personlighetsstörning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.