Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristi brud öppnar spa

Kristi brud, Åsa Waldau, öppnar ett spa i Knutby nära pastorsvillan. Här med Maria Larsson och Nettan Andersson i stolen.
Kanske massage hos kvinnan som kallades Kristi brud?
Åsa Waldaus församling i Knutby öppnar nu en spa-anläggning alldeles intill pastorsvillan där två unga kvinnor dött.
Vi vill hjälpa människor att må bra, säger Kim Wincent, församlingsföreståndare.
I påkostade broschyrer marknadsför församlingen sitt spa: "Unna dig något annorlunda – en helg på Gränsta Spa" Anläggningen är redan igång, men håller än så länge bara öppet på helger. – Vi har börjat lite försiktigt i mindre omfattning, säger Kim Wincent. Flera av församlingens byggnader har inretts till en komplett spa-anläggning. Bara ett stenkast från villan där Alexandra Fossmo sköts till döds erbjuds allt från hårvård och sminkning till helkroppsmassage och pedikyr.

Kärleksfulla handlingar

I reklamen beskrivs behandlingarna som kärleksfulla, att de utförs från "människa till människa". – Vi har det mesta, men ingen pool ännu, säger Kim Wincent. Masserar du gästerna själv? – Ha ha, nej jag är nog inte så bra på det. Församlingen berättar också om annat som väntar gästerna på spa-anläggningen: "...en fin gemenskap och mycket gott äta. Allt detta i en varm och stimulerande miljö." För den som vill prata erbjuds "samtalshjälp för din livssituation".

Vill hålla ett lågt pris

En hel helg, från fredag till söndag, kostar inte mer än 500 kronor. Då ingår alla måltider, boende – och alla behandlingar. – Vi vill hålla ett lågt pris, säger Kim Wincent. Och församlingen som tidigare inte ville prata med medierna har nu vänt: – Vi har planerat att bjuda in alla journalister som skrev om oss till en spa-helg, det tror jag skulle kunna bli väldigt trevligt, avslöjar Kim Wincent.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.