Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristersson om relationen till Anna Kinberg Batra

Ulf Kristersson.
Foto: Skärmdump / TV4
Ulf Kristersson var med i Malou efter 10 på tisdagsmorgonen.
Foto: Skärmdump / TV4
Tdidigare partiledaren Anna Kinberg Batra.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Moderaternas opinionssiffror är lägre än när Anna Kinberg Batra avsattes som partiledare. 

Trots hennes kritik mot ledningen säger efterträdaren Ulf Kristersson att de i dag har en god relation – och att han ofta får tips via sms.

– Jag tror att hon vill att det ska gå så bra som möjligt för oss, säger M-ledaren i ”Malou efter tio”.

Expressen har tidigare berättat att frustrationen och oron växer inom Moderaterna, efter dalande opinionssiffror och avslöjanden om M-företrädares bostadsaffärer. 

Partiet visar tecken på att vara på väg in i en djup kris, och enligt uppgifter till Expressen börjar också ledarskapet att ifrågasättas.

Men Ulf Kristersson säger i en intervju med Malou von Sivers att han är ”cool” inför mätningarna, som visar att Kristdemokraterna är på väg att springa om Moderaterna.

– KD uppfattades som utrotningshotade före valet. Det visar hur rörlig det är i svensk politik, säger M-ledaren i ”Malou efter tio”.

Hans företrädare Anna Kinberg Batra har i sin bok ”Inifrån” skildrat de dramatiska turerna som ledde till att hon tvingades bort som M-ledare. Senast i måndagens ”Efter fem” i TV4 berättade hon om känslan av att svikas av sitt parti bara ett år innan val. 

Ulf Kristersson om relationen till Anna Kinberg Batra

Ulf Kristersson säger att han såg intervjun, men att bara Kinberg Batra kan svara för sin upplevelse av händelserna. Han medger däremot att hon fångar känslan av att leda ett parti i motvind.

– När man vinner val får man all beröm. Går det sämre får man all kritik. Det gäller många ledaruppgifter och inte unikt för att vara partiledare. Har man inte det förtroende i ryggen som man behöver då funkar det inte längre, säger Kristersson.

Han beskriver relationen till den tidigare M-ledaren som god:

– Vi talas vid rätt ofta och hörs ännu oftare på sms. Hon skickar gärna och för mig uppskattade tips.

Anna Kinberg Batra har tidigare kritiserat frånvaron av partitopparnas stöd när det blåste som värst. Men enligt Kristersson finns det inget outtalat mellan dem i dag.

– Från min sida finns det absolut inte. Jag tror inte hon ser det på det sättet heller. Jag tror att hon vill att det ska gå så bra som möjligt för oss, säger Ulf Kristersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.