Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristersson: Måste kraftigt minska invandringen

Ulf Kristersson (M) vill satsa på permanenta lösningar i stället för sänkta arbetsgivaravgifter för unga.
Ulf Kristersson.
Foto: SVEN LINDWALL

Moderaterna vill förnya sina idéer – och resultatet presenteras i dag.

I ett tal framhöll Moderatledaren Ulf Kristersson att segregation och kriminalitet kan stoppas genom att kraftigt minska invandringen.

Uppgiften var att förnya Moderaternas ”idémässiga grund”. Och nu, efter ett och ett halvt år, ska ett förslag till idéprogram presenteras.

I ett tal innan idéprogrammet presenterades fokuserade partiledaren Ulf Kristersson bland annat på kriminalitet och integration.

– För de allra flesta är det helt uppenbart att Sverige står inför riktigt allvarliga problem. Att utvecklingen går åt fel håll, sade Kristersson.

– Vill vi på allvar bryta segregationen och stoppa kriminaliteten måste vi kraftigt minska invandringen, tillade han.

Vill samarbeta

I talet passade Ulf Kristersson på att skicka en hälsning till USA.

– Mycket tyder på att Joe Biden blir USA:s nästa president. Jag hoppas på ett ledarskap som återupprättar relationen med Europa och som vårdar Nato-samarbetet. Den fria världen behöver ett seriöst amerikanskt ledarskap.

Han tog också upp det parlamentariska läget.

– Det krävs att alla som vill få något gjort kan samarbeta med andra som vill ungefär samma sak. Moderaterna är öppna för att samarbeta med alla partier för att få igenom reformer som vi tror är bra för Sverige, sade han.

Slutligt förslag 2021

Förslaget till idéprogram ska nu tas emot av partisekreteraren Gunnar Strömmer, och går sedan ut på en remissrunda till länsförbund och andra moderata organisationer. Sedan ska Moderaternas stämma ta ställning till ett slutligt förslag hösten 2021.

Arbetet med idéprogrammet har letts av den tidigare EU-parlamentarikern Christofer Fjellner, tillsammans med bland andra Muf-ordföranden Benjamin Dousa, ledarskribenten Alice Teodorescu och Mats Svegfors, tidigare vd för Sveriges Radio.

Ulf Kristersson (M) om amerikansk politik: ”Polariserad och vulgär”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.