Krisen slår mot krogimperiet – miljonskulder och konkurshot

Filip och Danijel Güven.
Foto: OLLE SPORRONG

Premium: Några av Stockholms mest klassiska krogar runt Stureplan skakas av en ekonomisk kris och kämpar nu för att undvika konkurs i en räddningsaktion i Stockholms tingsrätt.

Det handlar om Märstabröderna Güvens krogimperium med bland annat klassiker som Prinsen, East, Zink, Kungsholmen och Villa Godthem.

När de tvingades ställa in betalningarna till de som hade krav på 13 av deras krogar hade skuldberget växt till 151,3 miljoner kronor – och på den värst drabbade krogens konto fanns bara 213 kronor kvar.

Följ med in i krogarnas värld med en härva av skulder, konkurshot och Edward Ernstbergers investering.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Ryktet om barngänget som tar över kvarteret

Premium: Elin, 19: ”Jag blev förföljd” • Nya rädslan i tidigare nazistfästet

Det händer i kroppen om du trappar ner drickandet

Premium: Professorn reder ut: Då märker du skillnad

Pengarna & hemligheterna kring kändisarnas lyxklubb

Premium: Öppnar i gammal kyrka – altaret blir bar • ”Det är lyx för en ny tid”