Krisen slår mot krogimperiet – miljonskulder och konkurshot

Filip och Danijel Güven.
Foto: OLLE SPORRONG

Premium: Några av Stockholms mest klassiska krogar runt Stureplan skakas av en ekonomisk kris och kämpar nu för att undvika konkurs i en räddningsaktion i Stockholms tingsrätt.

Det handlar om Märstabröderna Güvens krogimperium med bland annat klassiker som Prinsen, East, Zink, Kungsholmen och Villa Godthem.

När de tvingades ställa in betalningarna till de som hade krav på 13 av deras krogar hade skuldberget växt till 151,3 miljoner kronor – och på den värst drabbade krogens konto fanns bara 213 kronor kvar.

Följ med in i krogarnas värld med en härva av skulder, konkurshot och Edward Ernstbergers investering.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Heta filmsexet som var på riktigt – detaljerna från inspelningarna

Premium: ”Jag blev förvånad av hur naturligt det kändes”

Kan någon få fart på SD-tåget igen?

Premium: VIKTOR BARTH-KRON: Drömmarna var ju större än så här

Stenevi – en liten krabat som snart ska fylla 46

Premium: Färg, form och joller på förstasidan till den svenska medelklassens anslagstavla