Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kris för Jonas och prinsessan Madeleine

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Han friade i juni. Jonas Bergström och Madeleine har pratat om att skjuta upp bröllopet.
Foto: Suvad Mrkonjic

Madeleine och Jonas Bergström har under en längre tid haft en kris i sitt förhållande. 

Expressen kan nu avslöja att paret har pratat om att skjuta upp bröllopet. 

Prinsessan och hennes fästman kommer  i helgen hem från en två veckor lång solsemester -  det har varit en resa för att hitta tillbaka till varandra igen.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström förlovade sig i juni förra året. De hade då varit ett par i drygt sju år.

 I augusti gjorde de sin förlovning officiell vid Sollidens slott på Öland. Det få då visste var att deras förhållande genomgick en djup kris.

 Det började redan under våren. 

 De sågs inte i någon större utsträckning och Madeleine kritiserade flera gånger Jonas för att han inte prioriterade deras relation. Hon tyckte att han la för mycket tid på sitt arbete som jurist. 

 I april valde så Jonas att åka till Åre med sina vänner. 

 Det blev droppen. 

 Flera av parets vänner försökte hjälpa dem, men situationen var stundtals oerhört infekterad. Jonas Bergström insåg att han höll på att mista sin stora kärlek -  Madeleine. 

Gick oväntat ner på knä

 När paret en dryg månad senare i juni åkte till Capri överraskade Jonas sin prinsessa. Helt oväntat gick han ner på knä och friade. Hon har efteråt avslöjat för sina närmaste vänner att frieriet inte var väntat. Hon blev dock överlycklig över pojkvännens initiativ och svarade direkt med ett "ja".

 Efter förlovningen har vännerna spekulerat om när Madeleine och Jonas Bergström ska skrida fram till altaret. 

 Många har trott på november. 

Krisen långt från över

 Men Expressen kan nu berätta att Madeleines och Jonas Bergströms kris har varit långt ifrån över -  trots förlovningen. Under hösten har de haft det riktigt skakigt. Madeleine har, enligt flera uppgiftslämnare, ifrågasatt deras förhållande.

 Krisen har varit så djup att paret till och med har pratat om att skjuta på bröllopet till 2011, men fortfarande kvarstår planerna på bröllop i höst.

 Vid årsskiftet insåg Madeleine och Jonas att de behövde egen tid för att reda ut sina problem. De bokade därför en solsemester.

 I helgen kommer de hem efter en två veckor lång ledighet. Nu återstår att se om den kan bli deras räddningsplanka fram till bröllopet.

FAKTA

Madeleine och Jonas relation


2002: Madeleine och Jonas träffades genom
gemensamma bekanta sensommaren 2002.
2005: Under 2005 duggade rubrikerna om "kärlekskris" tätt i pressen. Ibland spekulerades det till och med om att det var slut men Madeleine dementerade.
2006 flyttade paret till New York för att rädda förhållandet.
2007: Sedan 2007 är de skrivna på Östermalm i Stockholm. Jonas arbetsdagar är nära att orsaka en ny kris.
2008: I slutet av 2008 sägs Madeleine ha satt ner foten. Paret åker till Mauritius för en rejäl nytändning.
2009: Våren 2009 ryktades det om att förhållandet var dåligt och att det fanns risk för att de skulle gå skilda vägar. När paret reste till Capri efter Madeleines födelsedag 10 juni gick Jonas ner på knä och friade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.