Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis slog till mot 23-åring – kopplas till Vårbynätverket

Polis slog till mot 23-åring – kopplas till Vårbynätverket.
Bild från insatsen när mannen hittades under fredagen.
OBS! Genrebild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En 23-åring har anhållits efter en skottlossning i Rågsved.  

Mannen har kopplingar till Vårbynätverket, erfar Expressen.

Offret – som har koppling till ett annat kriminellt nätverk i Stockholm – skadades svårt. 

Det var på fredagseftermiddagen som polisen larmades till Rågsved. En man hade då hittats skadad i centrala delen av området.

Enligt polisen bedömdes mannens skador som allvarliga, men inte livshotande, och polisen inledde en förundersökning om mordförsök.

Nu har en 23-årig man anhållits på den högre misstankegraden för försök till mord, meddelar åklagarmyndighetens presstjänst. 

Den anhållne har kopplingar till det kriminella Vårbynätverket, erfar Expressen. Mannen har ett kriminellt förflutet och förekommer i flera domar de senaste åren: Främst narkotikabrott och olaga hot.

Offret med i kriminellt nätverk

Han dömdes 2020 till skyddstillsyn efter att påverkad ha hotat en bilist. När bilisten nekade honom skjuts drog 23-åringen fram en kniv och uttalade hot.

Fotografiet på skadan på bildörren stöder uppgiften om att XX visat fram sin kniv och i anslutning därtill uttalat något liknande: Vill du dö eller?”, står det i domen. 

Han är också dömd för våldsamt motstånd efter att han försökt slita sig loss när två poliser utförde en kroppskontroll på honom 2017. Då dömdes han också för skadegörelse och narkotikabrott. 

Enligt Expressens uppgifter är offret en 25-årig man som, enligt polisens underrättelseuppgifter tillhört ett kriminellt nätverk i Stockholm. 

År 2018 dömdes mannen till tre års fängelse för grov misshandel. 

Han har tidigare dömts för bland annat misshandel, olaga hot och narkotikabrott. 

Se också:

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.