Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yasin från häktet: ”Vissa kommer aldrig förstå”

Rättegång mot artisten väntas i mars.
Foto: J. WILLS / Pressbild
Yasin Abdullahi Mahamoud
Foto: Polisen

Artisten Yasin Abdullahi Mahamoud sitter häktad misstänkt för inblandning i kidnappningen av en annan känd artist.

På Instagram skriver han till sina fans:

”Lyssna, jag är inte perfekt och jag är långt ifrån någon förebild, men min musik har aldrig varit för de 'perfekta'”.

Yasin Abdullahi Mahamoud, mer känd som artisten Yasin, var en av de mest spelade svenska artisterna på Spotify i fjol. Inför P3 Guld-galan i mars är han nominerad till priserna ”årets artist” och ”årets hiphop/rnb”.

Sedan nyårsafton sitter han häktad misstänkt för stämpling till människorov i samband med att en annan känd artist kidnappades i april i fjol. 

Utredningen ligger i ett stort mål med fokus på det kriminella Vårbynätverket i södra Stockholm. Rättegång mot minst 28 personer, bland dem Yasin, väntas starta i mars.

Yasin: ”Jag är inte perfekt”

Efter en tids tystnad har Yasin nu skrivit till sina fans i en uppdatering på Instagram.

”Jag har hört att det varit en massa skriverier. Vissa kommer aldrig förstå sig på sättet vi uttrycker oss när våra historier är de enda verktygen vi har.”

Han bemöter den kritik som hans musik fått den senaste tiden – att den skulle glorifiera gängvåld och brottslighet – genom att skriva att låtarna bara är en spegel av problem som finns i samhället.

”Jag har aldrig sagt att mitt ansikte är rent, men jag är åtminstone inte idioten som skyller på spegeln. Lyssna, jag är inte perfekt och jag är långt ifrån någon förebild, men min musik har aldrig varit för de ”perfekta”.

Dömd för grovt vapenbrott

Enligt polisen har Yasin täta band till ”Shottaz”, ett kriminellt nätverk från Rinkeby som de senaste åren varit inblandade i en rad mord och skjutningar.

Yasin själv har tidigare dömts till två år och tre månaders fängelse för grovt vapenbrott. 2018 stoppades han i en bil tillsammans med flera män kopplade till Shottaz. Yasin försökte springa från polisen men kunde gripas med ett skarpladdat vapen. Han har också varit häktad misstänkt för mord, men släpptes och är inte längre misstänkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.