Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sexualsadisten Andre Falk döms igen

Våldtog och förnedrade under skräcknatt.
Andre Falk döms.
Foto: Polis
Bild ur polisens förundersökning – vätskorna som kvinnan berättat hur hon plågades med.
Foto: Polisen

Andre Falk har gång på gång dömts för grova vålds- och sexualbrott mot kvinnor.

När Falk var villkorligt frigiven från det senaste fängelsestraffet greps han efter att grannar larmat om en utsatt kvinna – och hon berättade senare om en tortyrnatt med mannen där hon våldtogs grovt.

Nu döms han till åtta års fängelse för bland annat grov våldtäkt, människorov och grov misshandel.

Tingsrätten konstaterar att det var brott som ”pågått under förnedrande former under flera timmars tid”.

Sexualsadisten Andre Falk som nu återigen döms för grova brott mot en kvinna har tidigare bland annat straffats för:

2004 dömdes Falk först för olaga frihetsberövande och senare under året för grov fridskränkning och tio fall av misshandel mot sin flickvän. Han är då 17 år gammal och straffet blir ungdomsvård.

2009 dömdes han till sju års fängelse för två grova våldtäkter och ytterligare en våldtäkt mot en kvinna som han träffat på en dejtingsajt.

2017 dömdes han på nytt för våldtäkt, grov misshandel och grov kvinnofridskränkning. Straffet blev 4,5 års fängelse. Dessutom dömdes han att avtjäna drygt två år som han varit villkorligt frigiven efter det förra straffet.

Andre Falk blev villkorligt frigiven från det straffet i augusti 2021 och började jobba i byggbranschen. Personer i hans närhet trodde att han skulle bryta med sitt gamla liv men i slutet av förra sommaren var han på jobb i Haninge när han träffade en kvinna på en sportbar.

Andre Falk döms igen för grova brott mot en kvinna.
Foto: Polisen
Här polisens bilder efter senaste gripandet.
Foto: Polisen

Kvinnan om Andre Falk: ”Han skrattade hela tiden”

Några dagar senare larmade grannar om att hon stod på en balkong – naken och blodig – och skrek efter hjälp.

Hon berättade att hon varit inlåst under natten, våldtagits grovt och utsatts för tortyrliknande våld. Andre Falk sprutade bland annat chilisås i hennes ögon så hon inte kunde se och hon drabbades av andnöd efter att han spolat vatten i hennes mun.

Han tvingade henne att krypa, rulla sig i glas och brände henne med cigaretter.

– Han skrattade hela tiden när jag fick ont. Han blev glad när jag fick ont, har kvinnan berättat i polisförhör.

Andre Falk har nekat till brott.

Extra hårt straff på grund av återfall

På onsdagen dömdes han till åtta års fängelse. Han döms utöver det att avtjäna hela den villkorligt medgivna friheten på två år och tre månader efter det förra straffet.

Sexualsadisten Andre Falk döms bland annat för brotten människorov, grov våldtäkt och grov misshandel. Han döms också för övergrepp i rättssak eftersom han försökte hindra kvinnan att slå larm.

Straffet motiveras av Södertörns tingsrätt med att det varit brott som ”pågått under förnedrande former under flera timmars tid” och att det står klart att kvinnan ”utsatts för ett stort psykiskt lidande och känt dödsångest”.

Totalt dokumenterade en rättsläkare 100 skador på kvinnans kropp när hon undersöktes efter en natt där hon enligt läkaren utsatts för ”tortyr”.

”Brottsligheten är sammantaget ytterst allvarlig och straffvärdet högt”, konstaterar tingsrätten.

Straffet skärps också ytterligare på grund av att det handlat om återfall under den tid Andre Falk varit villkorligt frigiven.

Falk döms också att betala 544 470 kronor i skadestånd till sitt brottsoffer. En halv miljon av den summan är ersättning för den kränkning han utsatt henne för.

– Min klient är dömd mot sitt nekande. Jag vill läsa domen ordentligt och prata med honom. Mycket talar så klart för att vi kommer överklaga. Hovrätten kommer förhoppningsvis ta till sig våra invändningar och argument, säger Falks försvarare advokat Hanna Lindblom.

Så många brott anmäldes i Sverige 2022

Brottsstatistik 2022 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.