Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VD frikänns för sexköp på thaibordell

Följ senaste nytt i Expressens livesändning – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
På salongen fanns mängder av kontanter. Bokföringen visade också på många dubbla swishbetalningar som polisen anser är betalning för sexköp.
Foto: Polisen

En vd för ett framgångsrikt svenskt företag åtalades för sexköp efter att en större kopplerihärva nystats upp vid en massagesalong på Östermalm i Stockholm.

Efter anklagelserna lämnade han sitt jobb.

Nu frikänns mannen för sexköp i Stockholms tingsrätt.

Mannen åtalades tidigare i år för sexköp efter att han swishat en thaimassagesalong på Östermalm – där det enligt polisen också såldes sex. 

Efter misstankar om att salongen i själva verket var en bordell inledde polisen en hemlig spaningsoperation.

I samband med operationen hittades en mängd kondomer i anslutning till bordellen och polisen misstänkte enligt tidningen att fler än 2 500 sexköp skett under spaningsperioden.

I januari slog polisen till och grep salongens ägare, en 68-årig man. Han dömdes senare till fängelse i två år och tre månader för grovt koppleri. Två män har sedan dess åtalats för sexköp – en av dem är den manlige vd:n. 

I polisens utredning framkommer att vd:n besökt massagesalongen vid flera tillfällen och då betalat extra. Enligt polisutredningen är dubbla betalningar ett vanligt sätt för att först betala för massage och sedan köpa sexuella tjänster.

Frikänns för sexköpen

I förhör nekar vd:n till brott, och säger att de extra betalningarna har tillkommit när han har förlängt massagen.

I samband med tre besök på salongen har han swishat extra summor. Första gången betalade han 400 kronor och en timme senare 500 kronor till. Vid det andra besökta betalade han 500 kronor och en dryg timme senaret 1000 till. Vid det tredje besöket betalade han 400 kronor och sedan ytterligare 600. Två av dessa köp skulle enligt åklagaren utgöra sexköp.

Mannen frikänns nu från misstankarna av Stockholms tingsrätt, som skriver i domen: ”Trots de besvärande omständigheterna är dock inte den bevisning som åklagaren har presenterat tillräcklig för att åtalet ska vara styrkt.”

Polisen hittade ett stort antal kondomer, både nedfrysta använda och oanvända, på thaisalongen på Östermalm.
Foto: Polisen

Den internbokföring med bland annat dubbla swishinbetalningar som åklagaren har åberopat förändrar inte tingsrättens bedömning, och de anser inte att det är ställt bortom rimligt tvivel att mannen har skaffat sig tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning på det sätt som åklagaren har påstått. 

– Han förnekar brott. I övrigt har vi inga kommentarer, sa mannens advokat Douglas Blidberg tidigare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.