Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mordvapnet visades i rapvideo – tre döms

Vapnet och bilen som användes vid mordet användes också i en rapvideo.
Vapnet tros ha använts när Adriana, 12, mördades.
Adriana, 12, sköts till döds.
Bild från musikvideon, men bilen är inte den Audi som användes när Adriana sköts till döds.

Adriana, 12, sköts till döds med ett automatvapen vid en bensinmack i Norsborg.

Nu döms tre män till fängelse för att ha hanterat vapnet – som också använts i en rapvideo.

Utredningen kring mordet på Adriana fortsätter och hanteras i ett annat ärende. 

Det var under utredningen kring mordet på den 12-åriga flickan som det kom till polisens kännedom att vapnet använts i en musikvideo. Utredarna kom över en mobil, i vilken man hittade bilder från inspelningen. 

Efter att polisen tagit del av råmaterialet från filmningen identifierades tre män – 29, 26 och 22 år gamla – som åtalades misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott. 

Vapen användes i musikvideo

Männen ska mellan 30 juli och 1 augusti 2020 ha hanterat minst fyra skarpladdade vapen vid inspelningarna. Ett av vapnen är en A 47:a, som enligt åklagare användes vid dödsskjutningen av Adriana. 

I musikvideon förekommer även samma vita Audi som användes vid mordet. 

Domen rör enbart vapenbrott och jakten på Adrianas mördare fortsätter. Totalt är åtta personer häktade för inblandning, varav två personer i dag dömts. 

Adriana blev ett offer i en den allt mer upptrappade gängkonflikten i Stockholmstrakten – och hon var inte måltavlan. Hon rastade vid tillfället sin hund och kom i vägen för konflikten mellan två kriminella gäng. 

Den yngre av männen, en 22-årig rappare, döms till fyra års fängelse. Den så kallade ”Torpeden” till 1 år och två månader i fängelse och den tredje mannen till fyra års fängelse. 

Bad om pixling

Den 22-årige rapparen misstänks inte för inblandning i mordet på Adriana. Efter dådet sökte han upp flera artiklar kopplade till händelsen. Han kontaktade sedan regissören till musikvideon och instruerade honom att pixla ögonen på flera personer som deltog vid inspelningen.

En annan som åtalades för synnerligen grovt vapenbrott är en 29-åring som i Expressens tidigare rapportering har benämnts som ”Torpeden”. Han är sedan många år Vårbynätverkets ärkerival

Ytterligare två häktade efter dödsskjutningen på Adriana, 12

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.