Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Therese hittades död i skogen – mordutredningen läggs ner

Här är statistiken över förra året.

Therese Karlsson, 44, hittades död efter att ha försvunnit spårlöst.

Kort efter att Tess hittats greps en man misstänkt för mord – men nu lägger åklagaren ner förundersökningen.

– Min klient är givetvis oerhört lättad, säger Matilda Bergström, försvarare till mannen.

– Bevisningen är inte tillräckligt stark för att kunna väcka ett åtal, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Aftonbladet.

Det sista livstecknet från Therese ”Tess” Karlsson var i slutet av augusti förra året, då hon lämnade en restaurang i Järfälla utanför Stockholm.

Drygt en månad senare hittades hennes kropp i skogen i närheten av Arlanda flygplats. En utredning om misstänkt mord inleddes direkt och kort senare greps en man som sen häktades, misstänkt för mord.

Men nu meddelar åklagare Jenny Karlsson att hon lägger ner utredningen i brist på bevis.

Kan inte fastställa dödsorsaken

– Ja det stämmer, jag har lagt ner båda brotten, mord och brott mot griftefrid. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att kunna väcka ett åtal, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Aftonbladet och fortsätter:

– Ett av problemen är att man inte kunnat fastställa dödsorsaken, och det har varit en kombination av skicket på kroppen och att eventuella skador kan ha dolts av skicket på kroppen.

Samtidigt kvarstår misstankarna om att Therese Karlsson mördats, säger åklagaren till Aftonbladet.

Mannen har nekat till brott

– Det beror mycket på platsen hon hittades på och sättet hon anträffades på som gör att man misstänker att det skett genom annans handsverkan. Det är därför vi bedrivit en parallell förundersökning om brott mot griftefrid, för det är ingen av oss i utredningen som tror att hon dött på platsen hon hittades på, säger Jenny Karlsson.

Mannen som häktats har sagt att han var med Therese Karlsson kvällen den 18 augusti, då hon försvann, men att hon lämnade hans bostad och att han inte vet vad som hände sen. Han har hela tiden nekat till brott.

– Min klient är givetvis oerhört lättad över åklagarens besked. Han har från dag ett tillbakavisat samtliga anklagelser, säger mannens försvarare Matilda Bergström.

– Den utredning som låg till grund för beslutet om häktning var, enligt försvaret, mycket bristfällig och anklagelserna saknade såväl substans som grund.