Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Taxi tillhör bekant till mordoffret

En parkeringsplats vid naturreservatet Hjälstaviken.
Foto: Anna Friberg

En taxichaufför hittades hängd intill Hjälstaviken i Enköpings kommun. 

Nu kommer nya uppgifter angående den taxibil som hittades i närheten. 

Enligt P4 Uppland tillhörde den översnöade bilen en bekant till mordoffret.

Den 26-årige taxichauffören hittades i naturreservatet Hjälstaviken i Enköpings kommun. Enligt uppgifter till Aftonbladet var han hängd. Fem tonåringar varav flera är syskon är häktade misstänkta för mord. 

Men den taxibil som stod parkerad i närheten av platsen är inte mordoffrets bil. Enligt uppgifter till P4 Uppland tillhör bilen en bekant till den döde taxichauffören.

– Vi vet inte det riktigt än med säkerhet, säger åklagare Moa Blomqvist till P4 Uppland, på frågan om hur bilen har kommit till platsen.

Bilägaren hörde av sig

Bilens ägare ska själv ha hört av sig till polisen efter att ha lokaliserat den på fyndplatsen med hjälp av GPS, uppger P4 Uppland. Mannen, som var bekant med mordoffret, är inte misstänkt för brott.

Den 26-årige taxichauffören kom till Sverige för tio år sedan och släktingar till honom driver ett transportföretag.

Uppsala tingsrätt har häktat fem tonåringar misstänkta för mordet på mannen. En 15-årig flicka, en 15-årig pojke, två 16-åriga pojkar och en 18-årig man. 

Den 26-årige mannen hittades död, misstänkt mördad, i ett naturreservat i Enköping.
Foto: Anna Friberg

Sju misstänkta

Enligt uppgift kan det röra sig om ett hämndmotiv kopplat till den 15-åriga flickan.

Ytterligare två personer är misstänkta. Den ena, en flicka under 18 år, misstänks för vittnespåverkan och har en koppling till de andra misstänkta. Påverkanshandlingen ska ha begåtts på en träffpunkt för ungdomar i Uppsala, riktad mot en jämnårig flicka.

Den andra misstänks för skyddande av brottsling. I dagsläget är ingen av de två häktade.  


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.