Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rymling från rättspsyk gripen för mordet i Rissne

Polisen gick ut med bild – vädjar om tips.
Efter det misstänkta rånmordet har polisen gått ut med en bild på den misstänkte mördaren. Bilderna är från en övervakningskamera i området.
Foto: Polisen
Bild på den misstänkte mördaren.
Foto: Polisen

En rymling från rättspsyk har anhållits för mordet på flerbarnspappan Joakim Forsberg, 45, i Rissne.

– Åklagaren kan också bekräfta att det finns DNA-bevisning, säger Karin Rosander på åklagarmyndighetens presstjänst.

Enligt uppgift till Aftonbladet är den gripne samme man som knivmördade 17-årige Mahmoud Alizade på Enskede gårds gymnasium i december 2017. 

Joakim Forsberg var ute med sin flickvän Faouzia Rachdi för att fira hennes födelsedag. Under kvällen gick han ut för att ta ut pengar från en bankomat, sen kom han inte tillbaka. När flickvännen gick ut hittade hon Joakim svårt knivhuggen på gatan. Hans liv gick inte att rädda.

Efter det misstänkta rånmordet har polisen gått ut med en bild på den misstänkte mördaren. Bilderna är från en övervakningskamera i området.

Förrymd mördare gripen

På onsdagsmorgonen greps en man i 30-årsåldern. Enligt Expressens uppgifter greps mannen norr om Stockholm. På eftermiddagen släpptes han igen.

Senare på onsdagen har en annan man gripits och anhållits.

– Han är på sannolika skäl misstänkt, säger Karin Rosander på åklagarmyndighetens presstjänst.

Hon bekräftar den uppgift som Aftonbladet först publicerade, att mannen var på rymmen från en rättspsykiatrisk klinik.

– Åklagaren kan också bekräfta att det finns DNA-bevisning, säger Karin Rosander. 

Det handlar enligt uppgift till Aftonbladet om den 19-årige man som i december 2017 högg ihjäl 17-årige Mahmoud Alizade på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm.

Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård. Men i december rymde han och blev internationellt efterlyst. Gripandet skedde i södra Stockholm, enligt polisen.

Chocken efter mordet på Joakim i Rissne

I lördags kväll var Faouzia Rachdi och pojkvännen Joakim Forsberg ute för att fira hennes födelsedag i Rissne. Efter en timme gick Joakim för att ta ut pengar från en bankomat utomhus – och kom inte tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.