Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk misstänkt för två mord i Barcelona

Svensk misstänkt för två mord i Barcelona, här klättrar den misstänkte svensken ner för fasaden efter mordet.
Foto: Google maps
Foto: El Caso / El Caso

En 29-årig svensk medborgare har gripits i Barcelona, misstänkt för två mord och ett brutalt rån.

Det rapporterar spanska medier, bland andra El Pais.

Mannen misstänks ha mördat en kvinna på gatan, en man i en brinnande lägenhet – och sen knivhuggit ett tredje offer.

På måndagseftermiddagen började det brinna i en lägenhet i centrala Barcelona, Spanien.

Medan röken steg kunde förbipasserande se hur en man klädd i shorts började tog sig ner från den brinnande bostaden via balkongen.

Mannen kom ned på gatan oskadd – men det visade sig att bostaden inte var tom. Vid räddningsinsatsen hittades en död man i den brinnande lägenheten.

Två hittade döda – svensk gripen

Kort efter att räddningstjänst och polis larmades till lägenhetsbranden kom ett nytt larm i samma distrikt: En man i 50-årsåldern hade då huggits i bröstet med en kniv i samband med ett rån. Där kunde en misstänkt gärningsman gripas.

Polisen misstänker att den misstänkte – en svensk medborgare – kan ligga bakom både rånet och branden. Men det slutar inte där. Även ett tredje ärende kopplas till den 29-årige svenska medborgaren.

Bara 600 meter från den brinnande lägenheten har en kvinna hittats död ute på gatan, skriver El Pais. Inledningsvis antog man att dödsfallet var en olyckshändelse, men när de andra händelserna uppdagades inleddes en mordutredning, skriver El Pais.

Enligt El Caso ska mannen dessutom ha burit på flera av kvinnans ägodelar när han greps. Det handlar bland annat om kort, enligt El Caso.

Svenska UD säger i en kommentar:

– En svensk man i 30-årsåldern har gripits i Spanien. Sveriges ambassad i Madrid följer ärendet. Han är hemmahörande i Svealand, säger Linn Duvhammar på UD.

Hon fortsätter: 

– Jag har uppgifter om att han greps i dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.