Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: "Dödspatrull" bakom mord på 18-åring

Polisen spärrade av ett område efter att en person hittats död vid en badplats i Järfälla på söndagsmorgonen.Foto: Alex Ljungdahl
Två bröder i 25-årsåldern sköts ihjäl på ett kafé i RInkeby i december förra året.Foto: ALEX LJUNGDAHL

På söndagen hittades en misstänkt mördad 18-åring i Järfälla.

Mannen är det senaste offret för en "dödspatrull" som uppges ligga bakom runt tio mord och nu grupperar sig på ett hotell i Stockholmsområdet, enligt Aftonbladet.

Här är bilen som "dödspatrullen" ska ha använt vid helgens mord.

Den 2 december förra året sköts två bröder i 25-årsåldern till döds på ett kafé i Rinkeby, väster om Stockholm. Dubbelmordet är ett av flera kopplade till Järvaområdet och västra Stockholm. Ett 20-tal mord de senaste åren kopplas till området.

Söndagen den 21 maj hittades en 18-årig man död i närheten av en badplats i Järfälla. Vittnen såg hur fyra män flydde från platsen i en vit bil. Enligt Expressens uppgifter ska flyktbilen vara en kraschad vit Golf.

Enligt uppgifter ska flyktbilen vara en kraschad vit Golf.Foto: PRIVAT

Efter det misstänkta mordet stannade flera män till på en bensinstation i området. Expressen har tagit del av en bild från platsen som visar två män i vad som ser ut att vara skyddsvästar.

Uppgifter: En "dödspatrull"

Nu skriver Aftonbladet, med hänvisning till källor, att det är "polisiärt uppklarat" att de fyra männen, som sen dess ska ha identifierats, ligger bakom mordet. Samma män ska också ligga bakom kafémordet i Rinkeby, enligt tidningens uppgifter.

Vidare uppger tidningen att de fyra männen utgör en "dödspatrull", och att de ligger bakom ett tiotal mord. Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström säger dock, till tidningen:

– Jag pratade nyss med spaningsledaren och det är inget genombrott i utredningen. I nuläget handlar mycket om informationsinhämtning och vi kan varken säga det ena eller det andra.

"Tittar på det specifika fallet"

Enligt Aftonbladets källor har männen – samtliga mellan 18 och 20 år gamla – dragit sig tillbaka och grupperat sig på ett hotell i Stockholmstrakten.

– Vi tittar på det specifika fallet och sen kan det finnas sådant som kan vara intressant för andra saker som hänt förut, men det viktiga är att bevisa vad som skett i just det här fallet, säger Magnus Osvald, sektionschef för grova brott i Stockholms polisområde nord, till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.