Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Polisen hittade AK47 i bil

Polisen ska ha kontrollerat en bil i södra Stockholm och påträffat ett automatvapen – en AK47, enligt uppgifter till Expressen.

Polisen bekräftar att två personer i 20-årsåldern som fanns på plats är tagna till förhör och att det startats en utredning om grovt vapenbrott. 

Klockan 12.39 på torsdagen larmades polisen om att det fanns personer som befann sig i en bil i södra Stockholm. 

– När vi kom till platsen kontrollerade vi de här två personerna och bilen också. Och i bilen påträffade vi någon form av vapen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Enligt uppgift till Expressen handlar det om ett automatvapen, en AK47. 

– Jag kan inte bekräfta vad det var för vapen. Nu ska de här personerna höras och bilen är tagen i beslag. Jag kan inte föregå vad förhör och utredning kommer visa, säger Åsa Wallentin. 

Hämtade till förhör

Personerna, i 20-årsåldern, är inte gripna av polisen, däremot är de frihetsberövade genom att bli hämtade till förhör. 

– Man kör dem till polisstation och håller kvar dem för att genomföra förhör. 

Det fanns vid 15.40 inget anhållningsbeslut från åklagare mot personerna. 

– Vi har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott. Men det är en tidig rubricering, så vi får se vad det slutar i, säger Åsa Wallentin. 

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.