Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomsledare misstänks för sexbrott mot tonårspojkar

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Mannen ska bland annat ha bett pojkarna att skicka avklädda bilder via sms och på Snapchat.
Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

En före detta ungdomsledare har åtalats för en rad misstänkta sexuella övergrepp på ett 15-tal tonårspojkar i Uppland, skriver UNT.   

Pojkarna har han fått kontakt med under tiden som ungdomsledare i idrottsföreningar.

– Han stängdes omedelbart av från alla uppdrag så fort misstankarna blev kända och saken anmäldes till polisen, säger dåvarande ordförande i en av Upplands största föreningar till UNT. 

Mannen som nu står åtalad har varit aktiv i flera idrottsföreningar i Uppland, och det är på det sättet han ska ha kommit i kontakt med pojkarna. Pojkarna var enligt åtalet i 13-16-årsåldern när brotten ska ha ägt rum år 2019. 

När misstankar om mannen väcktes var han verksam i en av Upplands största idrottsföreningar, skriver UNT. 

– Han stängdes omedelbart av från alla uppdrag så fort misstankarna blev kända och saken anmäldes till polisen. Han har inte haft några som helst uppdrag hos oss sedan dess, säger föreningens dåvarande ordförande till tidningen. 

Misstänks ha hotat pojke som inte skickade bilder

Mannen ska bland annat ha bett pojkarna att skicka avklädda bilder via sms och på Snapchat. 

– Vissa av dem har skickat sådana bilder, andra har inte gjort det. Jag menar att det i båda fall rört sig om brott mot de målsägande pojkarna, säger kammaråklagare Thomas Bälter till UNT.

Mannen är åtalad på totalt 28 punkter. Det rör sig om sexuellt ofredande, köp av sexuell handling av barn samt sexuellt övergrepp av barn. Han misstänkts också för ett fall av olaga hot mot en av pojkarna, när mannen inte fick de bilder han önskade. 

Bland bevisen finns chattkonversationer mellan mannen och pojkar, som säkrats i hans mobiltelefon. Även i vissa av pojkarnas mobiltelefoner har polisen hittat meddelanden. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.