Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unga bröder jagas för dödsskjutning

Polisinsats i Solna.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

I början av februari sköts en man till döds i Hagalund, i Solna. Nu är två bröder anhållna i sin frånvaro – misstänkta för mordet, enligt Aftonbladet.

Det var i tisdags den 2 februari som en man hittades skjuten till döds i Hagalund, i Solna. Skjutningen ägde rum vid en port.

– Vi har påträffat en man utomhus, befarad skottskadad. Han har först i ambulans till sjukhus med allvarliga skador, sa Per Fahlström, presstalesperson för Stockholmspolisen, vid tillfället.

En vecka senare anhölls tre personer skäligen misstänkta för dådet, men ingen av dem har begärts häktade.

En av bröderna tidigare dömd

Nu kan polisen ha nått ett genombrott i mordutredningen: Två bröder i 20-årsåldern är anhållna i sin frånvaro misstänkta för dådet, vilket tidningen Aftonbladet var först att rapportera.

Den ena brodern.
Den andra.

En av bröderna är, enligt Expressens uppgifter, tidigare dömd för ringa narkotikabrott och försök till grov stöld. Den andra är såvitt känt ostraffad.

Expressen har sökt kammaråklagare Alexandra Bittner som leder utredningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.