Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung man sköts till döds – två misstänkta frikänns

Polisen fick in första larmet vid 19.06 på onsdagskvällen.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Polisen bevakar Karolinska sjukhusets intensivakut. Foto: FREDRIK SJÖSHULT
En person har hittats skottskadad i Jakobsberg.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

En ung man sköts till döds med sex kulor vid en parkeringsplats i Jakobsberg.

Tre män åtalades för mord.

Två av dem frikänns nu av tingsrätten och allt pekar på att även den tredje kommer att frikännas.

Vid sjutiden på kvällen den 30 januari larmades polis om en skottlossning i Jakobsberg norr om Stockholm. En ung man hittades svårt skadad och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Utredningen ledde fram till att tre personer åtalades för mord. Åtminstone två av dem har kopplingar till den kriminella miljön i Västerort.

”NN, NN och NN har tillsammans och i samförstånd dödat (offret) genom att skjuta honom”, står i kammaråklagare Gunnar Zetterqvists åtal.

Släpptes efter rättegången

Enligt utredningen mötte de tre männen upp sitt offer i Jakobsbergs centrum där han sedan fördes bort till en gångväg vid en parkeringsplats och sköts med sex kulor.

Men efter rättegången vid Attunda tingsrätt släpptes två av männen som stod åtalade för mord. Dessa två frikänns nu av tingsrätten.

Allt pekar på att även den tredje frikänns. Han är skickad på rättspsykiatrisk undersökning men där står annan brottslighet i fokus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.