Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han misstänks ha huggit sin rumskamrat i hjärtat

Polisinsats i samband med mordet.Foto: SWEPIX
Den misstänkte mördaren.Foto: POLISEN

Offret hittades i sin säng – knivhuggen genom hjärtat.

Nu åtalas en yngre man, rumskamrat på vandrarhemmet, för mord.

”Kniven har träffat NN i bröstet, armen och ryggen”, står i åtalet.

Det var en onsdagseftermiddag i april som en man i 35-årsåldern hittades död i sin säng på ett vandrarhem i Ulvsunda i västra Stockholm. En mordutredning inleddes och en 23-årig man, som också bott på vandrarhemmet, greps som misstänkt.

Nu är utredningen färdig och åtalet lämnades på onsdagen in till Solna tingsrätt. Där framgår att offret skadats med flera knivhugg – ett av dem gick igenom hjärtat.

23-åringen åtalas samtidigt för flera fall av ringa narkotikabrott då han enligt misstankarna använt flera olika sorters knark.

Kan vara allvarligt psykstörd

Under tiden i häkte har den unge mannen genomgått en mindre sinnesundersökning. Slutsatsen därifrån var att han kan misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning – därför kan en fullskalig rättspsykiatrisk undersökning bli aktuell innan ett eventuellt straff döms ut.

23-åringen berättar i den mindre sinnesutredningen att han lever som ensamstående arbetslös.

”Han berättar att han inte haft något fast boende de senaste åren”, står bland annat att läsa.

23-åringen nekar till mordanklagelserna och menar att någon annan mördade rumskamraten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.