Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två män häktade efter dubbelmordet i Vallentuna

Tå tisdagskvällen anhölls två män misstänkta för dubbelmordet, uppger polisen.
Paret hittades mördade i sitt hem.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Suzanne, 51, var omtyckt i den lokala tennisklubben.
Foto: Privat / Privat
Lars, 61, hittades mördad i sitt hem.
Foto: Privat / Privat

För tre veckor sedan hittades Suzanne, 53, och Lars, 61, mördade i sitt hem i Vallentuna.

På fredagen häktades två män misstänkta för dubbelmordet, skriver DN.

En av männen har koppling till ett kriminellt mc-gäng, rapporterar Aftonbladet.

– Vi kommer hålla förhör under dagen tillsammans med försvarare, säger Towe Hägg, Stockholmspolisens presstalesperson.

Det var vid 18-tiden den 15 januari som polisen gick in i en ensligt belägen villa i utkanten av Vallentuna, efter att vänner och anhöriga slagit larm om att de inte lyckats nå samboparet Lars, 61, och Suzanne, 53, på flera dagar.

I huset fann polisen samboparet mördade.

– De var världens mest fantastiska människor. De var underbara, så himla vänliga och de var djurvänner, sade en närstående till Expressen då.

Nu har två män, 25 och 27 år, häktats på sannolika skäl misstänkta för morden.

Koppling till mc-gäng

– Det har gått tre veckor sedan morden och under den tiden har polisen jobbat med olika utredningsåtgärder, bland annat teknisk undersökning av brottsplatsen och vittnesförhör. Från det har vi fått spår som lett utredningen framåt. Exakt vad de spåren är vill jag av utredningstekniska skäl inte gå in på, säger kammaråklagare Jenny Karlsson.

Åklagaren menar att det finns indikationer i utredningen som tyder på mer än en gärningsman.

Vi försöker jobba väldigt brett men det finns omständigheter som signalerar att det är mer än en gärningsman. Det är vanskligt att säga hur många men mycket talar för att det är flera gärningsmän, säger Karlsson.

En av de anhållna männen har koppling till ett kriminellt mc-gäng. De är båda hemmahörande i samma kommun som offren, rapporterar Aftonbladet. Den andre är tidigare dömd för att ha slagit en dåvarande skolkamrat i ansiktet med flera knytnävslag.

Förhör kommer att hållas under onsdagen

– Det är utredningsarbetet som lett fram till att vi kunnat gripa de här männen som numera är anhållna på sannolika skäl, vi kommer hålla förhör under dagen tillsammans med försvarare, säger Towe Hägg, Stockholmspolisens presstalesperson.

Under de senaste två veckorna har polisen bedrivit en intensiv utredning. Efter dubbelmordet hittades parets bil, en vit Skoda, flera mil från deras hem, i Norrtälje. Polisens teori är att en eller flera gärningsmän kört den från mordplatsen till parkeringsplatsen där den hittades.

Förra veckan gick polisen ut och efterlyste iakttagelser om ännu en bil, en mörk Jeep Cherokee som synts i området.

– Vi är fortfarande intresserade av tips från allmänheten, särskilt iakttagelser av de här två bilarna mellan fredagen den 10 januari och onsdagen den 15:e.

TV: Suzanne och Lars mördades brutalt i sitt hem

Polisen vädjar om hjälp efter dubbelmordet i Vallentuna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.