Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars skars ihjäl - Suzanne kvävdes med plastfolie

Se ett inslag om dubbelmordet.
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Försäljningen av släktgården hade gjort Lars förmöten – och nyheten spreds bland de boende i samhället.

I januari hittades han och sambon Suzanne mördade i sitt hem.

Nu åtalas två män – 28 och 26 år gamla – för det brutala dubbelmordet.

Det var i början av året som vännerna slog larm till polisen efter att de under flera dagars tid inte lyckats få tag på samboparet Lars, 61, och Suzanne, 52.

När polispatrullen kvällen den 15 januari gick in i bostaden i Vallentuna, en lantligt belägen villa, gjorde man en makaber upptäckt.

Paret hittades mördade. Lars hade skurits till döds med knivvåld mot halsen och Suzanne kvävts med plastfolie och ett bälte.

– De var världens mest fantastiska människor. De var underbara, så himla vänliga och de var djurvänner, sade en närstående till Expressen då.

Tre veckor efter händelsen anhölls två män misstänkta för inblandning i dubbelmordet. Sedan dess har de suttit häktade.

Använde offrens bankkonto

På onsdagen åtalas de båda i Attunda tingsrätt. Förutom mord åtalas männen för grovt rån. De nekar till mordanklagelserna.

– Mannen i paret hade ungefär ett halvår tidigare sålt en släktgård och blivit förmögen. Det var allmänt känt i området och det pratades mycket om det. Detta har de tilltalade känt till och jag menar att motivet är att man har velat komma över pengar, säger åklagare Jenny Karlsson.

De två åtalade männen fångades på bild när de besökte en bensinstation tre dagar efter dubbelmordet.
Foto: Polisen

Polisen fick tidigt upp ögonen för de männen som nu står åtalade. Samma morgon som morden skedde enligt åklagaren, den 11 januari, fördes pengar över från samboparets konton till ett konto tillhörande en av männen. Sammanlagt handlar det om 220 000 kronor.

Enligt åklagaren visar utredningen att de båda männen varit på plats vid bostaden, vilket de också medgett i förhör.

– Tack vare en omfattande utredning har vi kunnat avfärda andra möjliga gärningsmän. Det finns inga andra som kan knytas till den här brottsplatsen, säger Jenny Karlsson.

Mer krim: Sänkt straff för Wilma Andersson mördare

Tishko Ahmed, 23, dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla – hovrätten sänker straffet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.