Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-profilen dömd för sexbrott – överklagar

Medverkat i Nyhetsmorgon - dömdes för sexuella övergrepp.
TV4-profilen.

TV4-profilen, känd från Nyhetsmorgon, dömdes för sexuellt övergrepp i tingsrätten.

Enligt domen vidrörde han och pussade sitt offers könsorgan.

Nu överklagar mannen domen till hovrätten.

Det var i februari som mannen häktades, misstänkt för våldtäkt.

Han försattes senare på fri fot och misstanken om våldtäkt lades ned. I slutändan åtalades han i stället med rubriceringen sexuellt övergrepp.

I början av september dömdes han till villkorlig dom och samhällstjänst. Tingsrätten bedömde straffvärdet för brottet till tre månaders fängelse.

Nu vill han bli frikänd – och hans försvarsadvokat har skickat in en överklagan till Svea hovrätt, enligt nyhetsbyrån Siren.

TV4-profilens advokat skriver i överklagandet att det inte är styrkt att hans klient begått det aktuella brottet. I andra hand önskar han ett lindrigare straff.

Det var efter en middag och ett krogbesök som profilen och tre andra personer fortsatte kvällen. Stämningen var ”ömsesidigt trevlig” men också stundtals ”gränslös”, har profilen sagt i förhör.

Åklagare yrkar på fängelse

Målsäganden säger sig ha blivit ”paralyserad” i samband med händelsen.

Även åklagare Christina Voigt har överklagat tingsrättens dom. Hon yrkar på ett fängelsestraff.

”Jag menar att det straffvärde om tre månader som tingsrätten kommit fram till är alldeles för lågt. Min uppfattning är även att brottet har ett så högt artvärde att det inte finns utrymma att döma till något annat än fängelse.”

TV4-profilen har inte medverkat i några program på kanalen sedan gripandet i februari.

– Det här rör sig inte om en medarbetare på TV4 utan en person som ibland har medverkat hos oss, har Charlie Forsberg, presschef på TV4, tidigare sagt.