Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trio som knivhögg män på Burger King gripna

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Hasse Aro leder Efterlyst i TV3.
Foto: TV3 / TV3

På övervakningsbilderna syns hur tre män utdelar vilda hugg med kniv mot två män i 30-årsåldern. 

Överfallet på Burger King i Uppsala togs upp av Efterlyst i förra veckan och därefter kunde polisen gripa en av de misstänkta – de två andra valde att överlämna sig själva. 

– Bilderna är så pass bra och informationen är så pass bra att det inte är någon idé, säger Jale Poljarevius, kommenderingschef i Uppsala. 

Överfallet ägde rum på Burger King i centrala Uppsala vid 23-tiden den 2 februari. På övervakningsfilmer från restaurangen syns slagsmålet som urartar när trion drar kniv och utdelar flera hugg mot två män i 30-årsåldern. 

Männen filmades när de gick till vild knivattack på Burger King.
Foto: Övervakningsfilm / TV3/Efterlyst
Männen filmades när de gick till vild knivattack på Burger King.
Foto: Övervakningsfilm / TV3/Efterlyst

Efter att TV3:s Efterlyst visade övervakningsfilmen i förra veckan gick det snabbt. 

En av de misstänkta identifierades av tittare och kunde gripas på en adress utanför Uppsala. Den andra gick in till polisstationen och överlämnade sig själv under måndagen och den tredje följde hans exempel och överlämnade sig, i sällskap med en advokat, under onsdagen. 

Hur tolkar du det här? frågar programledare Hasse Aro kommenderingschefen Jale Poljarevius. 

– Att man har gett upp, mer eller mindre. Bilderna är så pass bra och informationen är så pass bra att det inte är någon idé, säger Jale Poljarevius

Jale Poljarevius, kommenderingschef för polisen i Uppsala.
Foto: TV3 / TV3

Trion är nu frihetsberövade som misstänkta för den grova misshandeln och utredningen fortsätter och har fått en rejäl skjuts framåt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.