Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vännerna åtalas för styckmord i relationsdrama: ”Kraftigt våld”

Här i skogsbrynet hittades kvarlevorna. Foto: POLISEN

Mannen i 60-årsåldern slogs och ströps till döds i lägenheten.

Sedan styckades kroppen och fördelades i väskor, påsar och lådor innan kvarlevorna dumpades i ett skogsparti.

Efter en operation med hemlig telefonavlyssning åtalas nu tre män för mordkomplotten.

I höstas nåddes polisen av uppgifter om ett misstänkt mord i en lägenhet i Högdalen i Stockholm. En längre tid försökte polisen komma i kontakt med det förmodade offret – utan att lyckas. En förundersökning inleddes trots att det inte fanns någon kropp.

Polisen identifierade tre vänner som misstänkta och avlyssnade deras telefoner. Till slut kom det fram att påsar, säckar och väskor med kvarlevor hade gömts i ett skogsparti i Sköndal.

Möjligt svartsjuktemotiv

Upprinnelsen var enligt uppgifter i utredningen ett relationsdrama: Offret, en man i 60-årsåldern, hade umgåtts med en kvinna som den utpekade mördaren tidigare haft en relation med.

Nu åtalas en 39-årig man för mord, övergrepp i rättssak och brott mot griftefriden. Två andra män, 56 och 33 år gamla, åtalas för medhjälp till mord liksom för brott mot griftefriden.

39-åringen misstänks för bland annat mord och brott mot griftefriden. Foto: POLISEN
56-åringen misstänks för medhjälp till mord och brott mot griftefriden. Foto: POLISEN
33-åringen åtalas för medhjälp till mord och brott mot griftefriden. Foto: POLISEN.

När 39-åringen slagit och strypt sitt offer misstänks de andra männen ha hjälpt till att förflytta och stycka kroppen innan delarna kördes till skogspartiet.

– Vi hittade förpackningar med kroppsdelar. De låg lätt övertäckta – gick man förbi såg man dem, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz.

Dömda för brott

Marcus Lodin försvarar 39-åringen.

– Min klient förnekar brott. Jag kan inte uttala mig mer än så, har han sagt.

Avstämningsansökan framkommer att 39-åringen erkänner brott mot griftefriden men förnekar övriga misstankar. En av de andra männen erkänner brott mot griftefriden medan den tredje nekar helt.

Alla tre män är tidigare dömda för brott. Den misstänkte mördaren har det längsta belastningsregistret: Han är bland annat dömd för misshandel, våld mot tjänsteman och bokföringsbrott.

Den andre är dömd för bland annat misshandel, ringa narkotikabrott och stöld medan den tredje är dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott.