Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonårsflicka spred nakenfilm på klasskompis på Snapchat

Inslag från 2019: Mamman: "Min dotter är förstörd".
Meddelanden på Snapchat efter att tonårsflickan publicerat nakenfilmen. Bilden är ett montage.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den då 16-åriga flickan filmade en klasskamrat som satt på toaletten.

Filmen spreds sedan i klassens chattgrupp på Snapchat.

”Jag har 0 respekt för den där tjejen o jag bryr mig helt ärligt inte om hur hon känner”, skrev flickan – som nu döms till ungdomstjänst.

I slutet av augusti förra året befann sig flera kvinnliga elever på en skoltoalett i deras gymnasieskola i Stockholm. En av flickorna kissade, och då plockade den 16-åriga flickan fram sin mobiltelefon och började filma. 

– Först ser man min kompis och henne i spegeln, sen var det på mig när jag kissade. Hon zoomade in på mig, berättade den utsatta flickan för polisen.

Misstänkt: Jag bryr mig inte

Den utsatta flickan bad direkt sin klasskamrat att radera filmen. Hon fick till svar att den var raderad.

Men i början av februari laddades filmen upp i klassens chatt på Snapchat. Ett 30-tal personer hade tillgång till chatten och flera ifrågasatte varför filmen lades upp. 

16-åringen svarade bland annat:

”Jag har 0 respekt för den där tjejen o jag bryr mig helt ärligt inte om hur hon känner.”

Meddelandena som spreds.
Ett 30-tal personer hade tillgång till chatten.

Utsatt flicka: Jag fick panik

Den utsatta flickan berättade vidare för polisen att 16-åringen ”stör sig på min existens” och då hon såg att filmen hade laddats upp reagerade hon starkt.

– Jag fick typ panik, jag tänkte att nu har hela klassen sett det här. Jag kände att jag inte ville gå till skolan. Men det måste jag, jag vill inte visa mig svag, berättade hon. 

Nyligen åtalades den 16-åriga flickan för kränkande fotografering och olaga integritetsintrång. Hon nekade till brott och berättade polisen att hon inte på något sätt försökt att skada sin klasskamrat. 

Men nu döms hon för båda brotten. Rätten anser att syftet med att lägga ut filmen var ”att den skulle leda till allvarlig skada för NN”. Straffet blir 25 timmars ungdomstjänst. Hon ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till sin klasskamrat.

 

Se mer:

Sofie vill hjälpa andra unga mammor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.