Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåringar frikänns efter skott mot ordningsvakter

Sammanställning av BRÅ:s senaste rapport.

Efter att ha avvisat ”störande personer” upptäckte ordningsvakterna kulhål på sin bil.

Tre tonåringar åtalades för mordförsök – men alla frikänns.

Det var den 12 april som ordningsvakter konfronterade ”två kända individer som stör ordningen” vid Folkets hus i Årsta i Stockholm. Efter att personerna avvisats fick vakterna en varning från polishåll: ”Personerna som de ingrep mot kan tänkas ha tillgång till vapen.”

Kort därpå blev vakterna beskjutna när de satt i sin bil. De trodde först att det rörde sig om stenkastning – men upptäckte senare kulhål på förardörren.

Annat scenario inte uteslutet

Tre unga män – 19, 19 och 18 år gamla – åtalades för mordförsök och grovt vapenbrott.

Men efter rättegången vid Södertörns tingsrätt släpptes de på fri fot. Och nu kommer beskedet: Alla frikänns.

– Den utredning åklagarna har lagt fram utesluter inte att det gått till på något annat sätt än vad som anges i gärningsbeskrivningen. Med de beviskrav som gäller i brottmål ska de tilltalade då frikännas, säger rådmannen Kajsa Hällje i en kommentar.

 

LÄS OCKSÅ: Vakterna skulle skapa trygghet – blev beskjutna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.