Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teorin: Mördaren kan ha kört offrens bil från platsen

Två personer hittade döda i villa i Vallentuna norr om Stockholm
Paret som bodde i huset – en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern – hittades mördade.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
När paret hittades döda i hemmet var bilen spårlöst försvunnen.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
På lördagen har polisen ännu inte gjort några gripanden.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter dubbelmordet i Vallentuna är samboparets bil ett av de hetaste spåren i polisens utredning.

När paret hittades döda i hemmet var bilen spårlöst försvunnen.

På fredagen meddelade polisen att man hittat den på en parkeringsplats i Norrtälje – fem mil från mordplatsen.

Det var när polisen äntrade villan i Vallentuna i onsdags som de gjorde den makabra upptäckten.

Paret som bodde i huset – en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern – hittades mördade.

På lördagen har polisen ännu inte gjort några gripanden.

Ett av de hetaste spåren i utredningen är det mördade parets bil, en vit Skoda Fabia.

Samboparets hus ligger ensligt och lantligt ett par kilometer utanför stadsbebyggelse, och är relativt otympligt att ta sig till och från utan bil. Men när polisen kom till platsen gick parets bil inte att hitta i anslutning till fastigheten.

Bilen hittades – fem mil bort

Fordonet efterlystes och på fredagen meddelade polisen att man hittat bilen – på en parkeringsplats utanför ett gym i Norrtälje. Samtidigt vädjade man efter tips från allmänheten.

På lördagen är polisen förtegen om vad man fått fram:

– Vi vill inte kommentera huruvida vi har fått in några intressanta tips eller inte. Men vi vädjar fortfarande till allmänheten att höra av sig om man gjort iakttagelser runt brottsplatsen eller platsen där bilen anträffades, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Sträckan mellan parets bostad och parkeringsplatsen där deras bil hittades är drygt fem mil. I normala körförhållanden handlar det om en färd på drygt 40 minuter nordost längs med E18.

Hur bilen hamnat där är fortfarande oklart – och nu undersöker polisen om det kan vara mördaren som kört sträckan, har Aftonbladet rapporterat.

Av flygblad som polisen satt upp i Norrtälje framgår det att de är intresserade av iakttagelser från och med lördagen den 11 januari.

Tennisvännerna slog larm

Samma morgon skulle kvinnan i samboparet spela klubbmästerskap i tennis, men i ett kortfattat sms skrev hon till sin medspelare att hon blivit magsjuk. Redan då fick tenniskamraterna en indikation på att något inte stod rätt till, har Niclas Berglund, verksamhetsansvarig på tennisklubben, tidigare sagt.

– Det var ett nytt märkligt beteende. Det är ju bara teorier, men i efterhand har vi fått känslan att det kanske inte var hon som skrev sms:et. Eller att det skedde under hot. Att det hade hänt något redan då.

När vännerna sedan inte hörde från kvinnan under flera dagars tid växte oron. På tisdagen gjorde ett par av dem ett hembesök.

– På tisdagen var det ett par som var ute vid deras hus. Dörren var låst och bilen var borta. Vi hoppades att det var något naturligt. Dagen efter fick vi veta att hon inte hade varit på jobbet heller och då var det en av oss som ringde polisen, har Niclas Berglund sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.