Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensk rappare hotade spränga en butik – döms

På bilder från en mobiltelefon syns hur det uppstår tumult mellan rapparen och butiksägaren när den sistnämnde krossat vattenpipor i butiken.

En känd svensk rappare, med miljontals spelningar på Spotify, har på tisdagen dömts för flera brott. 

Bland annat involverande av underårig i brottslighet. Rapparen har också hotat en butiksägare och sagt att han ska spränga butiken i luften. 

– Jag hämtar en bomb, jag släpper den i din butik, säger han enligt utredningen till butiksägaren. 

Den svenske rapparen är i 20-årsåldern och åtalades i somras för en rad brott – övergrepp i rättssak, involverande av underårig i brottslighet, skadegörelse, vållande till kroppsskada och ringa narkotikabrott. 

På tisdagen dömdes han för samtliga brott till 50 dagsböter om 50 kronor – totalt 2 500 kronor. Böterna anses helt betalda.  

Brotten inträffade i somras då artisten – som var bokad på en rad spelningar i somras – kastade omkull vattenpipor från en hylla i en butik i Bandhagen. En av butiksägarna ska ha skadats i samband med händelsen och polisanmält saken. Det väckte artistens raseri. 

Enligt domen slås det fast att rapparens lillebror senare besökte butiken på nytt för att framföra ett hotfullt budskap från artisten själv. 

I en inspelning på mobiltelefonen, riktad mot butiksägaren, hörs artisten bland annat säga: 

– Hallå ammo (farbror på arabiska och sägs till äldre män, reds anm). Det är XX (rapparens namn), ni har gjort mycket problem till mig, säger han till butiksägaren i inspelningen och fortsätter:

– Jag hämtar en bomb, jag släpper den i din butik.

Butiksägarna fick rutor krossade
Foto: Polisen

Involverade sin bror i brottet

I domen konstaterar tingsrätten att hotet kommit efter polisanmälan. ”Angreppet bestod i att han (artisten, reds anm) framförde hot mot dem (butiksägarna) genom en mobiltelefon, vilken hans bror hade med sig till butiken. Hoten var av innebörd att butiken skulle komma att sprängas.”

Eftersom brodern är minderårig innebar det att rapparen gjorde sig skyldig till brottet involverande av underårig i brottslighet. 

I utredningen som föranledde domen framgår att rapparen har kopplingar till personer som anses ingå i kriminella nätverk. Kort efter händelsen i butiken, där rapparen bråkat med butiksägarna, kastades också stenar mot butiksrutorna, vilket orsakade ytterligare skadegörelse. 

Själv har mannen i 20-årsåldern hela tiden nekat till brott. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.