Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Suzanne och Lars hittades mördade hemma i sin villa

Polisen vädjar om hjälp efter dubbelmordet.
Suzanne, 51, var omtyckt i den lokala tennisklubben.
Foto: Privat / Privat
Lars, 61, hittades mördad i sitt hem.
Foto: Privat / Privat
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lars, 61, och Suzanne, 52, hittades mördade hemma i sin villa i Vallentuna.

Nu går polisen ut med deras namn och bild i TV3-programmet ”Efterlyst”.

Polisen söker iakttagelser av en mörk jeep som ska ha setts i området.

Vid 18-tiden den 15 januari fick polisen i Stockholm larm om en försvunnen person. Larmet ledde polisen till en lantligt belägen villa i Vallentuna – där man hittade två döda personer: Lars, 61, som ägde villan, och hans sambo Suzanne, 53.

– De var världens mest fantastiska människor. De var underbara, så himla vänliga och de var djurvänner, sade en närstående till Expressen då.

En förundersökning om mord inleddes. Ingen har ännu gripits. I ”Efterlyst” i TV3 går nu polisen ut med parets namn och bild.

En mörk Jeep cherokee som sågs i området omkring två dagar senare är nu föremål för polisens intresse.

– Vi bedömer att den är av intresse i utredningen. Därför vill vi gärna få in iakttagelser från allmänheten om den. Sedan får vi bedöma vidare om det är eventuella gärningsmän som har kört den eller om det handlar om något annat, säger utredaren Christer Axling till Expressen.

Suzanne hade utsetts till årets glädjespridare i den lokala tennisklubben. Under helgen den 11–12 januari skulle hon spela klubbmästerskap med efterföljande middag men dök aldrig upp.

Vännerna reagerade på sms

En timme före den första matchen fick hennes medspelare ett kortfattat sms om att hon var magsjuk. Efter det lämnades alla kontaktförsök från tenniskamraterna obesvarade, vilket förvånade dem.

Till slut blev kamraterna så oroliga att de kontaktade polisen. Det var efter det som hon och hennes sambo Lars hittades mördade i sitt hem.

Han ska ha skjutits, medan hon hittades död med plastfolie runt huvudet, rapporterar Aftonbladet.

Enligt uppgifter som tidningen tidigare har rapporterat utreder polisen ett möjligt rånmotiv. För ett halvår sedan sålde Lars delar av en släktgård, för 14 miljoner kronor.

Efter att paret hittats döda berättade en granne för Expressen att det varit oroligt i området den senaste tiden, med bilar som kört förbi.

Två dagar efter att paret hittats döda hittades deras bil, en vit Skoda Fabia, i Norrtälje, och polisen undersökte enligt Aftonbladet om det kunde vara mördaren som kört den dit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.